Η Lotus άλλαξε το τιμόνι του Raikkonen

Σχετικά άρθρα

Η Lotus και ο Kimi Raikkonen παλεύουν ακόμα με το πρόβλημα που έχει ο Φινλανδός με το σύστημα διεύθυνσης και το τιμόνι της E20. Παρόλο που οι τεχνικοί της βρετανικής ομάδας έχουν δοκιμάσει κάποιες λύσεις, καμία απ’ αυτές δεν έχει ικανοποιήσει τον Πρωταθλητή του 2007, ο οποίος ζητά περισσότερη αίσθηση στο τιμόνι του.

Ωστόσο, ο James Allison, Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, υποστηρίζει πως έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα, και μάλιστα πολύ απλή. Όπως μας εξηγεί, το μόνο που έκαναν είναι να κατασκευάσουν ένα τιμόνι γι’ αριστερόχειρες, όπως είναι ο Raikkonen!

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να κοιτάξουμε νωρίτερα, αλλά επειδή δεν έχουμε συνεργαστεί ξανά με αριστερόχειρα οδηγό, δε μας πέρασε από το μυαλό. Οι οδηγοί έχουν την τάση να “αισθάνονται” τα επίπεδα πρόσφυσης του αυτοκινήτου στο δυνατό τους χέρι, και αυτή είναι η πλευρά που θα κάνει την περισσότερη δουλειά, για την οδήγηση του μονοθεσίου στις στροφές.

Αυτό όχι μόνο εξηγεί τις ανησυχίες του Kimi με το σύστημα διεύθυνσης της E20, αλλά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι κατάφερε να ελέγχει το μονοθέσιο με το, θεωρητικά, λάθος χέρι. Φυσικά, οι πιο σημαντικοί διακόπτες βρισκόταν πάντα στα δεξιά. Πλέον, τους έχουμε μετακινήσει στ’ αριστερά και είμαστε βέβαιοι πως θα αυτό θα λύσει τα ζητήματα του Kimi.

Για το θέμα μίλησε και ο “Iceman”, τονίζοντας ότι ξέχασε να πει στους μηχανικούς του ότι το δυνατό του χέρι είναι το αριστερό.

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά σε όλη τη διάρκεια που δούλεψα με τους μηχανικούς μου, ξέχασα να το αναφέρω. Είναι μια μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αισθάνεσαι το μονοθέσιο και, επίσης, πώς μπορείς να χρησιμοποιείς τα κουμπιά και τους διακόπτες. Νομίζω ότι με το νέο τιμόνι, μπορούμε να πιέσουμε ακόμα πιο σκληρά στην Κίνα. Είμαι βέβαιος ότι θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Δε γνωρίζω αν το ίδιο συμβαίνει και με το τιμόνι της McLaren του Jenson Button, αφού κι ο Βρετανός είναι αριστερόχειρας.

[Πηγή: Lotus F1 Team | Photo Copyright: Steven Tee/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...