Η Ferrari ταχύτερη απ’ όλους στα pit stops

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι, η Ferrari, εκτός από τα προβλήματα απόδοση που αντιμετώπιζε με την 150° Italia, δεν τα πήγαινε πολύ καλά στα pit stops, αφού ήταν πιο αργή από τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες, με αποτέλεσμα να στερούσε θέσεις και βαθμούς από τους οδηγούς της, αλλά και από την ίδια, καθώς η βαθμολογίας κάθε ομάδας στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι το άθροισμα των βαθμολογιών των δύο οδηγών της.

Φέτος, όμως, σ’ αυτόν τον τομέα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για την ιταλική ομάδα. Δε χρειάζεται να δούμε χρόνους, για να κρίνουμε αν οι μηχανικοί της Scuderia είναι γρήγοροι, αλλά, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, οι Ιταλοί κατάφεραν ν’ αλλάξουν ελαστικά στον Fernando Alonso σε 2,4 δευτερόλεπτα. Τα pit stops μπορεί να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα, και ο Ferni δηλώνει για την ταχύτητα των μηχανικών του:

Σ’ ένα τόσο “σφιχτό” grid, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις αυτές τις λεπτομέρειες. Μπορούν να κερδίσουν θέσεις και βαθμούς, το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για το τέλος της σεζόν.

Επιπλέον, η Marca υποστηρίζει ότι ότι η ομάδα του Maranello είναι κατά μέσο όρο 6 δέκατα ταχύτερη από τις McLaren, Red Bull και Mercedes, αλλά και ταχύτεροι από πέρυσι, παρόλο που στ’ αερόκλειδα δεν υπάρχει συμπιεσμένο ήλιο, συνεπώς είναι κατά δύο δέκατα πιο αργά στην αλλαγή ενός ελαστικού.

[Πηγή: Marca | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...