Ξεκίνησε ως Junior, συνέχισε ως Allegra και τελικά θα ονομαστεί Adam (Οικογένεια;). Η Opel μας έχει πει ότι το νέο της μικρό αυτοκίνητο πόλης θα ξεκινά από “A” και αν παρότι όλος ο κόσμος περίμενε ότι το όνομα αυτού θα είναι Allegra, το Γερμανικό Autobild αναφέρει ότι το όνομα του θα είναι τελικά Adam. Η Opel θα ανακοινώσει επίσημα το όνομα στις 8 Μαΐου, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2013.

Θα είναι τρίπορτο, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κομμένη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Corsa, θα έχει μήκος 3.7 μέτρων (15 εκατ. μεγαλύτερο από το VW up!), θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες και θα είναι πολύχρωμο. Παλαιότερα είχαμε μάθει ότι θα φορά μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι έχουνε αναπτυχθεί από την GM σε συνεργασία με την κινέζικη SAIC και θα αποτελούνται από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες προτάσεις χωρητικότητας 1.000 έως 1.400 κ.εκ. H GM θα τοποθετήσει τους κινητήρες σε πολλά από τα αυτοκίνητα της, ενώ η SAIC θα τους τοποθετήσει στα MG και στα Roewe.

Οι κινητήρες θα είναι τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, κάνοντας τους κατά 10% πιο οικονομικούς από τους τωρινούς κινητήρες των μοντέλων της Opel και θα πληρούν το Euro 6. Δεν έχει γίνει αναφορά σχετικά με τις ιπποδυνάμεις των κινητήρων αυτών, ενώ για τους μόνους που υπάρχουν στοιχεία είναι για έναν 1.600αρη turbo βενζίνης και έναν 1.600αρη πετρελαίου οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα μπορεί να αντέξει μέχρι 250 Nm ροπής.

Σχεδιαστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Trixx concept που είχε παρουσιάσει η Opel το 2004 διαθέτοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, ενώ το εσωτερικό του το έχουμε ήδη δει. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία και αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 10.000 ευρώ.

[Πηγή: Autobild]