Η Opel ξεκίνησε την teaser καμπάνια για το νέο μικρό της αυτοκίνητο, το οποίο έχει κωδική ονομασία Junior και οι φήμες θέλουν να ονομάζεται Allegra. Μέσα από ένα κόμικ PDF η Opel μας αποκαλύπτει ότι το όνομα του αυτοκινήτου θα ανακοινωθεί επίσημα στις 8 Μαίου με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από τις αρχές του 2013. Έτσι είναι αρκετά πιθανό να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Θα είναι τρίπορτο, θα έχει μήκος 3.7 μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες και θα είναι πολύχρωμο. Παλαιότερα είχαμε μάθει ότι θα φορά μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι έχουνε αναπτυχθεί από την GM σε συνεργασία με την κινέζικη SAIC και θα αποτελούνται από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες προτάσεις χωρητικότητας 1.000 έως 1.400 κ.εκ. H GM θα τοποθετήσει τους κινητήρες σε πολλά από τα αυτοκίνητα της, ενώ η SAIC θα τους τοποθετήσει στα MG και στα Roewe.

Οι κινητήρες θα είναι τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, κάνοντας τους κατά 10% πιο οικονομικούς από τους τωρινούς κινητήρες των μοντέλων της Opel και θα πληρούν το Euro 6. Δεν έχει γίνει αναφορά σχετικά με τις ιπποδυνάμεις των κινητήρων αυτών, ενώ για τους μόνους που υπάρχουν στοιχεία είναι για έναν 1.600αρη turbo βενζίνης και έναν 1.600αρη πετρελαίου οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα μπορεί να αντέξει μέχρι 250 Nm ροπής.

Σε ότι αφορά το Allegra σχεδιαστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Trixx concept που είχε παρουσιάσει η Opel το 2004 διαθέτοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, ενώ το εσωτερικό του το έχουμε ήδη δει. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κομμένη πλατφόρμα του Corsa και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία. Αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 10.000 ευρώ. Ολόκληρο το PDF στη συνέχεια, ενώ μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

[Πηγή: Opel]