Ένας Καναδός βρήκε απροσδόκητα αυτή τη μηχανή που βλέπεις στην ακτή προς τον Ειρηνικό της Βρετανική Κολούμπια του Καναδά στις 18 Απριλίου. Αρχικά ο Peter Mark εντόπισε ένα μεγάλο άσπρο κουτί στην άμμο που μέσα είχε μαζί με την σκουριασμένη πλέον Harley Davidson μερικά μπαστούνια του golf, λίγα εργαλεία και εξοπλισμό για camping. Όλα ήταν απομεινάρια από τα συντρίμμια του τραγικού τσουνάμι της Ιαπωνίας πριν από ένα χρόνο.

Η σκουριασμένη και γεμάτη φύκια μηχανή είχε πινακίδες από τη περιφέρεια Miyagi, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το τσουνάμι. Με βάση βίντεο από το τσουνάμι κατέστρεψε Ιαπωνικά φορτηγά που διακινούνται, το κουτί μοιάζει να ήταν μέρος ενός από τα φορτηγά.

Η Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμάται ότι 25 εκατομμύρια τόνοι από μπάζα προήλθαν από το τσουνάμι, αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά διέσχισαν τον ωκεανό. Λίγο μετά την καταστροφή, δορυφορικές εικόνες έδειξαν μεγάλα επιπλέοντα συντρίμμια ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, αλλά έπειτα διαλύθηκαν από τον αέρα και τα θαλάσσια ρεύματα.

Οι επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας αναμένουν πολλά από τα σκουπίδια να βρουν το δρόμο τους προς τα νησιά της Χαβάης και της Βόρειας Αμερικάνικης Ακτή του Ειρηνικού μέσω του περάσματος Kuroshio. Η Harley είναι το πρώτο μεγάλο κομμάτι των συντριμμιών του τσουνάμι που βρέθηκε σε μια παραλία στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού. Μέχρι τώρα, μπουκάλια και άλλα μικρά αντικείμενα είχαν ξεβραστεί στη ξηρά, με δηλώσεις από διάφορες αρχές να υποδεικνύουν ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί απ’όλα τα συντρίμμια.

Ιάπωνες αξιωματούχοι ψάχνουν για τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας για να δούμε αν αυτό το άτομο είναι ακόμα ζωντανό, με τον Γενικό Πρόξενο της Ιαπωνίας στο Βανκούβερ, Χιντέκι Ίτο, να δηλώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχικοί ιδιοκτήτες θα αναζητήσουν τα απολεσθέντα αντικείμενα τους που θα ανακαλυφθούν στον Καναδά.

[Πηγή: IBTimes]