Button: Γνωστή αλλά δύσκολη πίστα η Βαρκελώνη

Σχετικά άρθρα

Το Circuit de Catalunya είναι η πιο γνωστή πίστα για τις ομάδες της Formula 1. Κάθε χρόνο, κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα εκεί, λόγω των χειμερινών δοκιμών που διεξάγονται, με αποτέλεσμα να ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλη πίστα πώς πρέπει να ρυθμίσουν τα μονοθέσιά τους, αν και οι αναβαθμίσεις που έρχονται από τις χειμερινές δοκιμές μέχρι και το Grand Prix αλλάζουν τη συμπεριφορά τους. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι αποτελεί μια εύκολη πίστα για τους μηχανικούς και τους οδηγούς, όπως εξηγεί ο Jenson Button, ο οποίος τονίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις έναν αλάνθαστο γύρο.

Η Βαρκελώνη είναι μια διασκεδαστική πίστα· όλοι κάνουμε δοκιμές εκεί, έτσι κάθε οδηγός ξέρει την πίστα σαν την παλάμη του, αλλά μπορεί να είναι ακόμα εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις τον απόλυτο γύρο. Ωστόσο, επειδή κάθε ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη, ακόμα και μ’ ένα καλοζυγισμένο μονοθέσιο, δεν είναι εύκολο, διότι μερικές φορές είναι εξαιρετικά μικρές οι διαφορές.

Πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια, αν θέλεις να κερδίσεις στη Βαρκελώνη. Είναι μία πίστα που τιμωρεί την κακή ισορροπία, όσο καμία άλλη. Αν το μονοθέσιο έχει υποστροφή εδώ, τότε θα δυσκολευτείς πολύ. Δεν υπάρχουν κάποιες στροφές που ξεχωρίζουν, αλλά η ανηφόρα για τις στροφές 7 και 8, και μετά η πολύ γρήγορη δεξιά στροφή 9 δίνουν εξαιρετική αίσθηση όταν τις περνάς καλά, ειδικά στις κατατακτήριες.


[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...