Ο Fernando Alonso, μέσα από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από απλούς οπαδούς της Formula 1, μας γυρίζει πίσω στο 2011, για να μάθουμε κάτι που δε γνωρίζαμε. Όχι, δεν αφορά την απόδοσή του, αλλά την υγεία του, αφού αποκάλυψε πως στους πρώτους αγώνες της προηγούμενης σεζόν, έτρεχε με πόνο στον ισχιακό νεύρο, κάτι που του προκαλούσε πολύ πόνο, ενώ σε κάποιους αγώνες, είχε πυρετό. Ας δούμε τι απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τραυματισμούς:

Μερικές φορές, έχεις μυϊκούς τραυματισμούς, όπως σχίσιμο των μυών, τενοντίτιδες και πόνο στον αυχένα, τα οποία είναι αποτελέσματα της κούρασης. Αυτά συμβαίνουν σε όλα τ’ αθλήματα. Νομίζω ότι η περίοδος που πονούσα περισσότερο ήταν στις αρχές της περασμένης σεζόν, όταν είχα ένα τραυματισμό στο ισχιακό νεύρο, τ’ οποίο μου προκαλούσε πολύ πόνο στο πόδι, προς το τέλος του αγώνα. Σε κάποιους αγώνες, είχα, επίσης, πυρετό. Στο τέλος του αγώνα, ένιωθα ότι ήμουν στο όριο των δυνάμεών μου.

Κάτι ακόμα που δείχνει την ικανότητα αυτών των οδηγών. Εννοείται πως σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν μπουν στο μονοθέσιο, παίρνουν χάπια, ή οι γιατροί τούς χορηγούν παυσίπονες ενέσεις, διότι η καταπόνηση είναι τεράστια, αλλά και πάλι, ο πόνος υπάρχει, ειδικότερα προς το τέλος των αγώνων όταν οι μύες έχουν καταπονηθεί περισσότερο απ’ ό,τι στην αρχή του αγώνα.

[Πηγή: Fernando Alonso | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]