Μετά τις φήμες, η Opel ανακοίνωσε και επίσημα ότι το επόμενο Astra θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της στο Ellesmere Port της Αγγλίας και στο Gliwice της Πολωνίας. Η Opel θα επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στα εργοστάσια αυτά ώστε να τα αναβαθμίσει και στο εργοστάσιο του Ellesmere Port θα προσληφθούν 700 νέοι υπάλληλοι.

Το νέο αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το 2015 και η παραγωγή του Astra στο εργοστάσιο του Rüsselsheim της Γερμανίας, θα διακοπεί στο τέλος ζωής της τωρινής γενιάς. Δηλώνεις των αρμοδίων μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Opel Αποφασίζει για τα Εργοστάσια του Astra Επόμενης Γενιάς

  • Η παραγωγή προγραμματίζεται για το Ellesmere Port (Βρετανία) και το Gliwice (Πολωνία)
  • Εργασιακές συμφωνίες διασφαλίζουν το μέλλον και των δύο εργοστασίων
  • Πρόθεση επένδυσης 300 εκατομμυρίων Ευρώ για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων
  • Περίπου 700 νέες θέσεις εργασίας στο Ellesmere Port

Rüsselsheim. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, η Opel επιβεβαίωσε σήμερα τα δύο εργοστάσια παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς: πρόκειται για τις μονάδες του Ellesmere Port (Βρετανία) και του Gliwice (Πολωνία).

Η απόφαση για το Ellesmere Port είναι αποτέλεσμα μιας νέας εργασιακής συμφωνίας που εγκρίθηκε χθες από το ανθρώπινο δυναμικό του Ellesmere Port. Η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της επόμενης γενιάς Astra.

Βάσει της συμφωνίας, το εργοστάσιο θα εφαρμόσει αρκετές λειτουργικές λύσεις με σκοπό να αυξήσει την ευελιξία, να μειώσει τις πάγιες δαπάνες και κατά συνέπεια να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα κόστους. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόσει και το εργοστάσιο του Ellesmere Port, μία από τις πιο ανταγωνιστικές μονάδες στο δίκτυο παραγωγής της Opel.

Από το 1998 που ιδρύθηκε, το εργοστάσιο του Gliwice κατασκευάζει προϊόντα πρότυπης ποιότητας σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα κόστους για την Opel. Το εργοστάσιο βασίζεται σε μία φιλοσοφία συνεχούς βελτίωσης, ενώ χάρη στην ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους του κέρδισε την ανάθεση παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς.

Η παραγωγή του νέου συμπαγούς αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσει το 2015. Ακολουθώντας ένα μοντέλο λειτουργίας σε τρεις βάρδιες, υπολογίζεται ότι τα δύο εργοστάσια θα είναι κερδοφόρα σε πλήρη δυναμικότητα παραγωγής. Η Opel σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατομμύρια Ευρώ στις δύο εγκαταστάσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα παραγωγής και να προετοιμαστούν για τις ανάγκες συναρμολόγησης του νέου μοντέλου. Η εταιρία εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν περίπου 700 άμεσες θέσεις εργασίας στο Ellesmere Port.

Η Opel θα επιδιώξει επίσης συμφωνίες με τοπικούς εταίρους με σκοπό τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας και στις δύο περιοχές.

Ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που μπορέσαμε να συνάψουμε υπεύθυνες εργασιακές συμφωνίες οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον των εργοστασίων. Με την αποδεδειγμένη ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται στο Ellesmere Port και το Gliwice, οι νέες συμφωνίες σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους των εγκαταστάσεων θα αποτελέσουν ακρογωνιαίους λίθους για το Ευρωπαϊκό μας δίκτυο παραγωγής».

Η Opel υπολογίζει ότι δεν θα χρειαστεί πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής για το συμπαγές μοντέλο της πέραν των δύο εργοστασίων. Συνεπώς, η παραγωγή του Astra στο Rüsselsheim θα σταματήσει στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Στη συνέχεια, ο Stracke πρόσθεσε: «Ένα ανταγωνιστικό εργοστάσιο στο Rüsselsheim παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξής μας. Διαθέτει άριστο και πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό και παρέχει εξαιρετική ποιότητα».

Η διοίκηση της Opel έχει ενημερώσει το συμβούλιο των εργαζομένων ότι προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως το εργοστάσιο αφού παρέλθει ο κύκλος ζωής των σημερινών μοντέλων Insignia και Astra. Η μονάδα του Rüsselsheim είναι σήμερα το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας.

Σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

[/learn_more]