Video: Η ιστορία της Pagani, μέρος 5ο και τελευταίο

Σχετικά άρθρα

H Pagani ανέβασε και το 5ο μέρος από τη mini σειρά 5 επεισοδίων, με όνομα Pagani – The Beginnings. Στο 5ο μέρος η Pagani μας μιλά για τις Zonda Cinque και Zonda Tricolore.

Η Cinque βγήκε στη παραγωγή το 2009, όταν ο αντιπρόσωπος της Pagani στο Hong Hong, ζήτησε από τους Ιταλούς να βγάλουν στη παραγωγή τη δυνατότερη Zonda παραγωγής. Έτσι γεννήθηκε η Cinque, η οποία βασίζεται πάνω στην Zonda R και βγήκε σε παραγωγή σε μόλις 10 μονάδες, 5 coupe και 5 cabrio. Το αυτοκίνητο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου που φορούσε σώμα από carbon και τιτάνιο και η πρώτη Pagani που διέθετε σειριακό κιβώτιο. Μηχανικά ο AMG κινητήρας αποδίδει 678 άλογα με 780 Nm ροπής, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παράγει 750 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 300 χλμ/ώρα, 1.45G στις στροφές και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.4 δευτερόλεπτα.

Το Zonda Tricolore δημιουργήθηκε από την Pagani για να αποδώσει φόρο τιμής στα 50στα γενέθλια του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους επιδείξεων ακριβείας της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας γνωστό ως Frecce Tricolori που γιόρτασε φέτος την 50η επέτειό της.

Με βάση λοιπόν το Zonda Cinque, το Zonda Tricolore έχει κάποια διακριτικές διαφορές. Το εμπρός μέρος διαθέτει ειδικά φώτα LED που μοιάζουν με πτερυγίου της ουράς του αεροπλάνου. Αντί για την κλασσική εισαγωγή αέρα του Cinque, η Tricolore έχει ένα μικρό κάθετο πτερύγιο στο επάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα. Το χρώμα του αμαξώματος είναι το ίδιο μπλε λάκα που χρησιμοποιεί και η Frecce Tricori στα αεροπλάνα της, ενώ ίδιες ακριβώς είναι και οι μπλε ταινίες που ξεκινούν απ τον εμπρός προφυλακτήρα και φθάνουν έως τον πίσω, συμπληρώνοντας έτσι την εντυπωσιακή εμφάνιση του αμαξώματος. Η Zonda Tricolore βγήκε σε 3 μονάδες με τιμή 1.3 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...