Domenicali: Βελτίωση στον έναν γύρο

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η F2012 να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το αυτοκίνητο που βλέπαμε στους 4 πρώτους αγώνες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ιταλικό μονοθέσιο δε χρειάζεται βελτίωση. Στον αγωνιστικό ρυθμό, η απόδοση είναι αρκετά καλή, όμως υπάρχει πρόβλημα στον έναν γύρο, όπως παραδέχεται κι ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, ο οποίος δηλώνει ότι οι τεχνικοί τού Maranello θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για τη λύση του προβλήματος.

Αν αγωνίζεσαι για την pole position, ή ακόμα να είσαι στην pole position, τότε ο αγώνας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επικεντρωμένοι, για να βεβαιωθούμε ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όσον αφορά την καθαρή απόδοση του μονοθεσίου, είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν είμαστε ευχαριστημένοι, και θέλουμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, διότι έχεις δει τ’ άλλα αυτοκίνητα να είναι στην pole position, ενώ εμείς όχι. Επομένως, αυτός είναι ο στόχος για την ομάδα.

Αισθάνομαι ότι όλοι στο εργοστάσιο δουλεύουν, για να βεβαιωθούμε ότι σε κάθε αγώνα, θα κάνουμε το μονοθέσιο ακόμα πιο γρήγορο, και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στην πρώτη θέση (εννοεί τον Alonso), αλλά σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δε θα χάνεις βαθμούς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί οδηγοί και ομάδες που μάχονται για τη νίκη, που πρέπει να είσαι πάντα να είσαι εκεί.

Ο Fernando Alonso είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών, καθώς έχει 76 βαθμούς, 3 περισσότερους από τους Sebastian Vettel και Mark Webber, ενώ είναι 13 βαθμούς μακριά από τον 4ο Lewis Hamilton, τον οποίο έχρισε φαβορί για τον φετινό τίτλο. Σίγουρα, η F2012 πρέπει να βελτιωθεί στον έναν γύρο, καθώς έχει να ξεκινήσει από την pole position, από το Grand Prix τής Σιγκαπούρης, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2010!

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...