Τα ελαστικά της Pirelli έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι μαλακότερες, γενικά, γόμες έχουν φέρει ξανά θέαμα στη Formula 1· άλλοι ισχυρίζονται ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να πιέσουν όσο πραγματικά θέλουν τα μονοθέσιά τους, ώστε να κάνουν τα ελαστικά τους να κρατήσουν λίγο περισσότερο, για να γλιτώσουν ένα πιθανό επιπλέον pit stop.

Ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε ότι θα δοκιμάσουν μια νέα γόμα, που θα έχουν μικρότερη φθορά, την Παρασκευή, στις Ελεύθερες Δοκιμές του Βρετανικού Grand Prix, στο Silverstone.

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικό όταν ο κόσμος μιλά για ‘μάς. Αλλά, δε θέλουμε να είμαστε στο επίκεντρο της συζήτησης μόνο από τη μία πλευρά. Οι συζητήσεις θα σταματήσουν σύντομα. Μετά, όλοι θα παραπονιούνται ότι οι αγώνες είναι ξανά βαρετοί.

Παράλληλα, ο Βρετανός τόνισε ότι τα ελαστικά μπορεί να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως συνέβη στο Μονακό.

Όπως μπορείτε να δείτε, μερικές φορές, τα ελαστικά διαρκούν για πάντα. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι ομάδες είναι πώς συμπεριφέρονται τα ελαστικά σε σχέση με το μονοθέσιο και τις συνθήκες που υπάρχουν.


[Πηγή: Auto Motor und Sport]