Αυτό το Σαββατοκύριακο, θα διεξαχθεί το 7ο Grand Prix του 2012, στο Μόντρεαλ του Καναδά, κι εμείς θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα για την απόδοση των μονοθεσίων, αφού στα πρώτα 6 Grand Prix δεν υπήρξε μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι έχουν νικήσει 6 διαφορετική οδηγεί και 5 διαφορετικές ομάδες.

Ο Fernando Alonso υποστηρίζει πως η απόδοση της Ferrari στο Circuit Gilles Villeneuve θα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα του, καθώς και καθοριστική για το υπόλοιπο της σεζόν.

Νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο στην παραγωγή κάθετης δύναμης και στην τελική ταχύτητα, και ο Καναδάς θα είναι μια πολύ καλή δοκιμή. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, θα δούμε μια ανταγωνιστική Ferrari, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ‘μάς, όχι μόνο γι’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Είναι δύσκολο να προβλέψω κάτι από τώρα, καθώς αυτή η σεζόν είναι τόσο απρόβλεπτη, με σκαμπανεβάσματα για όλους στους πρώτους 6 αγώνες. Ωστόσο, δε βλέπω κανέναν λόγο γιατί η Ferrari δε μπορεί να είναι ανταγωνιστική στον Καναδά, παλεύοντας για τις πρώτες θέσεις στο τέλος του αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, και η F2012 έχει βελτιωθεί από τη Βαρκελώνη, ο “El Nano” ξέρει ότι οι τεχνικοί τού Maranello θα πρέπει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την F2012, ώστε να μπορέσει ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής να διεκδικήσει ένα τρίτο τίτλο.

Είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα, και οι πρώτοι 6 αγώνες μάς έφεραν αρκετούς βαθμούς, ώστε να είμαστε στην πρωτοπορία, αλλά ξέρουμε καλά ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να κάνουμε το μονοθέσιο πιο γρήγορο, δουλεύοντας σκληρά, να μην κάνουμε λάθη και να έχουμε συνέπεια, κάτι που δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις σ’ αυτό το πρωτάθλημα.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]