Ποιος δε θα ζήλευε να έχει μια τεράστια συλλογή αγαπημένων του αυτοκινήτων στο γκαράζ του. Κάτι τέτοιο δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής μέσω της δημοπρασίας 47 οχημάτων αλλά και αρκετών νέον πινακίδες που θα λάβει χώρα στο Hampton, της πολιτείας New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών

Το πρώτο που λογικά θα σου ερχόταν στο μυαλό βλέποντας κάτι τέτοιο είναι αν κάποιος μεγάλος σε ηλικία συλλέκτης πέθανε, όμως εδώ ο 81-χρονος Dingman Mike είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του αλλά θέλησε να αραιώσει λίγο τα αυτοκίνητα από γκαράζ του. Είναι βετεράνος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ford Motor Company καθώς υπήρξε μέλος της για 21 συναπτά έτη.

Ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα θα βρεις ένα 2005 Ford GT, δύο Lincoln Continental από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 με suicide πόρτες, μια Aston Martin Vantage Volante με μηχανή από Lagonda, μια AC Cobra του 1986, κάποια ξύλινα Ford wagons από τη δεκαετία του ’30 και του ’40, ένα VW Vanagon του ’80 και μια Mustang GT του 1996.

Ο κράχτης της δημοπρασίας της συλλογή του Dingman που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτου είναι ένα Ford Glaser Cabriolet του 1936, ένα από τα δύο που παράχθηκαν παγκοσμίως. Άξιο αναφοράς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ότι κατασκευάστηκε στη Γερμανία, τότε που ο Henry Ford είχε φιλικές σχέσεις με τον Αδόλφο Χίτερ. Η αξία του δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα αλλά οι ειδικοί αναμένουν να ξεπεράσει εύκολα τα 400.000 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή, τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε ένα μεγάλο ιδιωτικό μουσείο αυτοκινήτων τοποθετημένο μέσα σε ένα δάσος που εκεί μπορείς να βρεις και νοσταλγικές πινακίδες νέον να κρέμονται στους τοίχους να είναι προς πώληση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιεί ο Dingman καθώς το 2006 πωλήθηκαν 54 αυτοκίνητα και 1.000 πινακίδες νέον συγκεντρώνονται περίπου 8 εκατ. δολάρια, πολλά από τα οποία δώρισε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι του, στις Μπαχάμες.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για τα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν μπορείς να βρεις εδώ. Μακάρι να διέθετα αρκετά μηδενικά στο λογαριασμό μου και να ήμουν ικανός να “χτυπήσω” μερικά από σπάνια αυτά κλασικά αυτοκίνητα.

[Πηγή: Boston CBS | Photos: RM Auctions]