Η Lamborghini εργάζεται πάνω στη Roadster, τετράπορτη GT και SV εκδόση της Aventador

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε μερικές νέες εκδόσεις της Aventador ώστε να μεγαλώνει την γκάμα της. Το πρώτο μοντέλο θα είναι η ανοικτή έκδοση, η Roadster, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Detroit τον ερχόμενο Ιανουάριο. Θα διαθέτει μια αφαιρούμενη, δύο τμημάτων, οροφή κατασκευασμένη από carbon. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού η Lamborghini δεν χρειάζεται να αλλάξει το πίσω τμήμα της κλειστής Aventador, και έτσι κέρδισε χρόνο, αλλά και κόστος ανάπτυξης και παραγωγής.

Μηχανικά δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές και έτσι η ανοικτή Aventador θα φορά τον ίδιο V12 κινητήρα που θα αποδίδει 700 άλογα με 690 Nm ροπής. Με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του 7-ταχυτου αυτόματου κιβωτίου ISR. Το βάρος της ίσως αυξηθεί λόγο του μηχανισμού της οροφής ενώ θα έχει μέση κατανάλωση 18 λίτρα/100 χλμ. Tα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2.9 δευτ. με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

Το επόμενο μοντέλο είναι η Aventador GT. Θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013 και θα είναι ένα 2+2 coupe αυτοκίνητο. Θα διαθέτει ένα μακρύτερο μεταξόνιο κάνοντας την Aventador να μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα!

Το τρίτο μοντέλο είναι η έκδοση SV η οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή το 2014. Θα ζυγίζει κοντά στα 1.475 κιλά με τον V12 6.5-λίτρων κινητήρας της να αποδίδει κοντά στα 750 άλογα. Το 2015 η Aventador αναμένεται να δεχτεί ένα μικρό facelift αποδίδοντας 770 άλογα.

Σε ότι αφορά της Sesto Elemento, θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2013 ενώ η Gabrera, η αντικαταστάτης της Gallardo θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτεμβρίου του 2013.

[Πηγή: Automobile Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...