Το Fiat Group και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνεχίζουν τις συζητήσεις τους σχετικά με το μέλλον της κοινοπραξίας τους SevelNord, στη Γαλλία, ως επακόλουθο της ανακοίνωσης του Μαΐου 2011, ότι η συνεργασία τους δεν θα ανανεωθεί μετά το έτος 2017.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, παρουσιάστηκε σήμερα ένα σχέδιο συμφωνίας στο Συμβούλιο Εργασίας SevelNord, σχετικά με τη μεταφορά του μεριδίου του ομίλου Fiat από την κοινοπραξία SevelNord στoν όμιλο PSA Peugeot Citroën στις ή πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, η SevelNord θα συνεχίσει να παράγει ελαφριά επαγγελματικά οχήματα και για τους δυο ομίλους μέχρι να τεθούν σε ισχύ στο τέλος του 2016 τα κριτήρια του Euro6 σχετικά με τις εκπομπές αερίων. Οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να έρθουν σε οριστικές συμφωνίες σχετικά με τα παραπάνω πριν το τέλος του 2012.

Tο παραπάνω σχέδιο δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες συνεργασίες μεταξύ του ομίλου Fiat και της PSA Peugeot Citroën, συμπεριλαμβανομένης και της κοινοπραξίας Sevel που βρίσκεται στην Val di Sangro στην Ιταλία, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται σύμφωνα με τα υπάρχοντα συμβόλαια.

[Πηγή: Fiat, PSA Peugeot Citroen]