Νέες συνεργασίες και «επικείμενες συμβάσεις στο εξωτερικό, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας» προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) Δημήτρης Παπακώστας, με αφορμή την παράδοση -στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας- του πρώτου ρυμουλκού αρματοφορέα OSHKOSH M911, που ανακατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Η σχετική σύμβαση, που υπεγράφη μεταξύ της ΕΛΒΟ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2011, αφορά την ανακατασκευή 77 OSHKOSH, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 30 μήνες.

Μετά την παραλαβή τους από την ΕΛΒΟ, τα οχήματα αποσυναρμολογούνται πλήρως και υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, πριν γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής/ανακατασκευής και επανασυναρμολογηθούν.

Η ΕΛΒΟ συνεργάζεται στενά με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων OSHKOSH, η οποία την έχει ορίσει ως εγκεκριμένο βιομηχανικό εταίρο στην Ευρώπη. Οι δύο εταιρείες έχουν μακρόχρονη συνεργασία στην κατασκευή νέων οχημάτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές NATO-USA (Όχημα Περισυλλογής, Όχημα Μεταφοράς Πυρομαχικών κλπ).

[Πηγή: Αgelioforos | Thanks for the tip, Μπάμπη]