“Έφυγε” ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην γιατρός της F1, Sid Watkins

Σχετικά άρθρα

Ο καθηγητής Sid Watkins, πρώην επικεφαλής ιατρός στη Formula 1, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ο διάσημος Άγγλος νευροχειρουργός, έπαιξε ζωτικής σημασίας ρόλο στην αύξηση και βελτίωση της ασφάλειας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, χάρη στην οποία σώθηκαν πολλές ζωές μετά από τη τελευταία απώλεια στη Formula 1 το 1994 και του Ayrton Senna αλλά και με τις έγκαιρη προσφορά βοήθειας σε κάθε ατύχημα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Watkins ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο Bernie Ecclestone του προσφέρθηκε μια θέση εργασίας. Στη καριέρα του έπαιξε ρόλο στη διάσωση σπουδαίων ονομάτων και σοβαρών ατυχημάτων όπως του Didier Pironi το 1982, του Martin Donnelly το 1990, του Karl Wendlinger το 1994 και του Μίκα Χάκινεν το 1995.

O καθηγητής, με καταγωγή από το Liverpool, τον έδενε στενή φιλία με τον αδικοχαμένο Ayrton Senna, τη ζωή του οποίου προσπάθησε να σώσει όταν ο Βραζιλιάνος είχε υποστεί θανατηφόρα τραύματα στην Imola το 1994 και είναι κάτι που του σημάδεψε χαρακτηριστικά τη ζωή.

Ο Sid Watkins ανακοίνωσε τη πλήρη συνταξιοδότηση του τον Ιανουάριο του 2005 και αντικαταστάθηκε από το νυν επικεφαλής γιατρός της FIA Gary Hartstein. Έλαβε το τιμητικό βραβείο Mario Andretti με τίτλο “Ιατρική Αριστεία” το 1996 και μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) το 2002. Παρέμεινε ως πρόεδρος του FIA Institute μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2011, όταν ο ίδιος επέλεξε να παραιτηθεί.

[Πηγή: Formula 1]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Statement: “Professor Sid Watkins, Formula One doctor and leading neurosurgeon, died peacefully in a London hospital last night aged 84 after a short illness. His family would like to thank everyone for the many messages of support and the touching tributes from the world of motor racing, medicine and beyond. There will be a private family funeral in Scotland followed by a memorial service in London in the coming months, details of which will be announced shortly.”

The Watkins Family

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...