Grand Prix Σιγκαπούρης 2012 – “Ελεύθερες δοκιμές ή κρυφτούλι;”

Σχετικά άρθρα


Απ’όσα έχω δει τις τελευταίες ώρες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μάλλον αυτές οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στη Σιγκαπούρη μόνο δοκιμές δεν ήταν! Ο Sebastian Vettel ξεχώρισε επειδή είχε όντως το καλύτερο set-up ή απλά η Παρασκευή ήταν η μέρα για το γνωστό “κρυφτούλι” μεταξύ των ομάδων; Έχουμε άλλο ένα free practice σήμερα Σάββατο στις 13:00 το μεσημέρι και μετά θα λάμψει αλήθεια! Στις 16:00 είναι προγραμματισμένα τα προκριματικά του αγώνα κι εκεί περιμένω μία McLaren (κατά πρώτο λόγο) ή μία Ferrari να πάρουν την pole! Οτιδήποτε άλλο, απλά θα το θεωρήσω έκπληξη.

Χθες και στα δύο ημίωρα που διεξήχθησαν είχαμε συνεχόμενες εναλλαγές στις πρώτες θέσεις αλλά και βροχή (όπως είχαμε πει και χθες) η οποία επηρέασε αρκετά το πρόγραμμα των ομάδων. Ο Sebastian έγραψε τους καλύτερους χρόνους και απλά κλείδωσε την πρώτη θέση, σχετικά εύκολα μπορώ να πω. Απ’την άλλη, αν κοιτάξουμε τον αγώνα και λίγο ιστορικά από το 2008 θα δούμε ωραία στατιστικά αλλά και σημάδια που ίσως να σημαίνουν πολλά αλλά και τίποτα.

Το 2008, ο Felipe Massa έγραψε τον καλύτερο χρόνο κι έβαλε τη Ferrari στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Νικητής, ήταν ο Fernando Alonso με τη Renault. Το 2009, το 2010 αλλά και το 2011, οι Hamilton, Alonso και Vettel αντίστοιχα, πήραν pole position και νίκη!! Κρατάω αυτό το στατιστικό και συνεχίζω για σήμερα! Πιστεύω ότι θα δούμε μία εξαιρετικά δυνατή μάχη στα προκριματικά με τις McLaren και Ferrari να είναι οι 2 πιθανοί συνδιεκδικητές για την pole position! Αν έρθει ο Vettel σαν σφήνα θα το θεωρήσω έκπληξη, όχι γιατί δεν έχει τα εχέγγυα και την εμπειρία να το κάνει, απλά φέτος υπάρχει ανταγωνισμός και η Red Bull φάνηκε αναξιόπιστη μέχρι στιγμής!

Να ‘μαστε καλά κι εδώ θα ‘μαστε κι απόψε να δούμε τα προκριματικά ενδελεχώς. Για ν’ακούσω όμως, τι πιστεύετε εσείς; Μπορεί ο Vettel να πάρει και την pole ή απλά οι χθεσινές του επιδόσεις ήταν απλά ένα πυροτέχνημα στον ουρανό της Marina Bay;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα