H Volkswagen δίνει τέλος στην διαμάχη της με την Suzuki για το λογότυπο “GTI”

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στη διαμάχη της με την Suzuki για το λογότυπο “GTI“, αφού απέσυρε την προσφυγή της κατά της δικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει υπέρ της Suzuki, αφού όπως αποφάσισαν οι δικαστές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος να μπερδέψει ένα Suzuki για Volkswagen, ή το αντίθετο, αν και τα δύο φορούν το λογότυπο GTI.

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει από το 2003, τότε που η Suzuki θέλησε να βγάλει στη παραγωγή την γρήγορη έκδοση του Swift. Η αρχική ιδέα ήταν να το πει Swift GTi, και όχι Swift Sport, αλλά η Volkswagen είχε μπλοκάρει την κίνηση αφού δήλωνε ότι το λογότυπο GTI είναι πνευματική ιδιοκτησία (trademark) της. Η Suzuki ονόμασε τελικά το μοντέλο Swift Sport και πήγε την VW στα δικαστήρια.

To δικαστήριο πρόσθεσε ότι το λογότυπο GTI σημαίνει “Grand Turismo Injection” συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα σε όποιο αυτοκίνητο είναι σπορ και διαθέτει ψεκαστό σύστημα καυσίμου, ανεξάρτητα αν αυτό είναι Volkswagen ή όχι.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...