Αδιαπραγμάτευτα, ο Fernando Alonso είναι ο οδηγός με τις πιο σωστές κινήσεις στη φετινή σκακιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν αλάνθαστος σε όλους τους αγώνες, έχει πετύχει 8 βάθρα εκ των οποίων τα 3 μεταφράστηκαν σε νίκες, σε Μαλαισία, Ευρώπη και Γερμανία. Το τελευταίο βάθρο του Ισπανού θεωρήθηκε από πολλούς ιδιαίτερα “τυχερό” λόγω των 2 safety car αλλά και της γενικότερης ατασθαλίας που υπήρχε στην πίστα της Σιγκαπούρης. Τη συγκεκριμένη άποψη συμμερίζεται ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner ο οποίος και δήλωσε:

Είμαστε σε καταπληκτική κατάσταση, ο Sebastian έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία κι αυτό έδειξε και στο τελευταίο Grand Prix στη Σιγκαπούρη. Ήταν απόλυτα προσηλωμένος στη δουλειά που έπρεπε να κάνει και τα κατάφερε. Η μάχη για τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος είναι ακόμα ανοιχτή με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς. Απ’την άλλη, είναι ενοχλητικό που ο Fernando ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο, έτσι θα πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε να είμαστε ψηλά και ταυτόχρονα άλλα αυτοκίνητα να βρίσκονται ανάμεσα σ’εμάς και τον Fernando.

Να τονίσουμε ότι η μόλις 1 αποχώρηση του Ισπανού αποτελεί πλεονέκτημα για την Ferrari τη συγκεκριμένη περίοδο, ιδιαίτερα αν συγκρίνουμε με τις 2 εγκαταλείψεις του Sebastian Vettel αλλά και τις 4 του Lewis Hamilton. Το τελευταίο sector της χρονιάς που ξεκινά με τον αγώνα στην Ιαπωνία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι θα είναι και το πιο ανταγωνιστικό. Μπορεί η Ferrari να διατηρηθεί στην κορυφή με τον Fernando Alonso ή θα γίνει η έκπληξη με τους Sebastian Vettel και Lewis Hamilton;

[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]