Έκθεση Παρισιού 2012: Hyundai i20 WRC

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai θα επιστρέψει στο WRC, και στο Παρίσι παρουσιάζει την αγωνιστική έκδοση του i20 και στο Παρίσι θα παρουσιάσει το i20 WRX. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά πιθανότατα θα φορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα απόδοσης κοντά στα 300 άλογα.

Ο κ. Mark Hall, Διευθυντής Marketing της Hyundai Motor Europe, δήλωσε:

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αθλητικούς αγώνες παγκοσμίως. Είναι ένα θέαμα γεμάτο με ενθουσιασμό και δυναμισμό – η τέλεια ενσάρκωση της μάρκας Hyundai.

Το WRC προσφέρει επίσης την πιο διαφορετική τεχνολογικά πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η συμμετοχή μας θα αποδείξει τη μηχανική υπεροχή και την αντοχή της Hyundai και θα βοηθήσει επίσης στην βελτίωση των οχημάτων μας στο μέλλον.

http://www.youtube.com/watch?v=XayeWgj8QTA&feature=player_embedded

[Πηγή: Hyundai]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Έτοιμη η Hyundai για την επιστροφή της στο WRC

•Η  Hyundai είναι έτοιμη να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
• To μοντέλο Rally-ready, βασισμένο στο Νέας i20, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
• Υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη δημιουργία in-house ομάδας WRC στην Ευρώπη

Η Hyundai είναι έτοιμη να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA και στα πλαίσια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού παρουσίασε την έκδοση rally-ready βασισμένη στο νέο i20.

Το WRC είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, και το όχημα της Hyundai έχει σχεδιαστεί για να ξεπεράσει τα δύσκολα εδάφη και τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αγωνιζόμενοι.

Μετά την αποχώρηση της από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 2003, ο μακροπρόθεσμος στόχος της Hyundai ήταν να δημιουργήσει μία in-house ομάδα WRC στην Ευρώπη και να αναπτύξει το αγωνιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που έκανε το ντεμπούτο του WRC i20 στο Παρίσι.

Ο κ. Mark Hall, Διευθυντής Marketing της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: “Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αθλητικούς αγώνες παγκοσμίως. Είναι ένα θέαμα γεμάτο με ενθουσιασμό και δυναμισμό – η τέλεια ενσάρκωση της μάρκας Hyundai.”

“Το WRC προσφέρει επίσης την πιο διαφορετική τεχνολογικά πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η συμμετοχή μας θα αποδείξει τη μηχανική υπεροχή και την αντοχή της Hyundai και θα βοηθήσει επίσης στην βελτίωση των οχημάτων μας στο μέλλον. ”

Η ιστορία της Hyundai στο Ράλι

Η συμμετοχή της εταιρείας στο άθλημα ξεκίνησε το 1998, όταν αγωνίστηκε στην κατηγορία F2 του WRC για δύο σεζόν. Το 1999, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας το 2000, με ένα πλήρως εξοπλισμένο αυτοκίνητο WRC βασισμένο στο τρίθυρο Accent.

Στο τέλος της σεζόν το 2003, μετά από τέσσερα αγωνιστικά χρόνια στο WRC, η Hyundai απέσυρε τα κεφάλαια της από το πρόγραμμα του ράλι και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, προσβλέποντας στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της για τη δημιουργία μιας in-house ομάδα WRC στην Ευρώπη.
Σχετικά με το WRC

Το WRC διοικείται και ελέγχεται από την Federation Internationale de l’Automobile (FIA), το όργανο διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως.

Τα σημερινά αυτοκίνητα World Rally βασίζονται σε οχήματα παραγωγής που φέρουν κινητήρα 1,6-λίτρων και διαθέτουν αεροδυναμικές βελτιώσεις, συστήματα τετρακίνησης, υπερσυμπιεστές, σειριακά κιβώτια ταχυτήτων και άλλα στοιχεία  υψηλής τεχνολογίας.

Αθλητικές χορηγίες της Hyundai

Όπως και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Hyundai είναι υπερήφανη που σχετίζεται με μια σειρά από άλλα αθλήματα. Με μια μακροπρόθεσμη δέσμευση ως βασικός χορηγός του ποδοσφαίρου, η Hyundai είναι επίσημος συνεργάτης της UEFA EUROTOP από το 1999, με την τρέχουσα συμφωνία να εκτείνεται μέχρι το 2017, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της Hyundai σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου του UEFA EURO 2012 που διεξήχθη φέτος το καλοκαίρι. Η εταιρεία έχει επίσης διαθέσει τις υπηρεσίες της ως επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων στην FIFA – σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ξεκινώντας από το 2002 FIFA World Cup ™ που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο συμφωνίας, με την οποία έχει αναλάβει όλες τις διοργανώσεις μέχρι το 2022 FIFA World Cup ™ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Η Hyundai είναι επίσης αποκλειστικός χορηγός στον τομέα της αυτοκίνησης στο Fédération Internationale de Ski (FIS) (αγώνες σκι με άλμα σε όλο τον κόσμο). Η εταιρική αυτή σχέση θα καλύψει περισσότερες από 80 διοργανώσεις σκι με άλμα.

 

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...