Από χθες, αν ζεις στη Θεσσαλονίκη θα πω να προσέχεις που παρκάρεις, αφού η δημοτική αστυνομία πλέον τοποθετεί δαγκάνες στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Υπάρχουν δαγκάνες ανάλογα με τον τύπο του κάθε αυτοκινήτου, οι οποίες εφαρμόζουν στο παράνομα παρκαρισμένο όχημα, ενώ στο τζάμι τοποθετείται ειδοποιητήριο προς τον οδηγό που τον ενημερώνει για την ακινητοποίηση του οχήματος του από τη Δημοτική Αστυνομία και τη διαδικασία απεμπλοκής του οχήματος.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα δήλωσε:

Η αποτελεσματικότητα του μέτρου της ακινητοποίησης με τη «δαγκάνα» έγκειται στο ότι ο παραβάτης θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να παρκάρει παράνομα.

Βασικός στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι να πετύχει την αποφόρτιση του ιστορικού κέντρου και των υπόλοιπων σημείων της πόλης που παρουσιάζεται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έτσι η εφαρμογή του παραπάνω μέτρου συνδυάζεται με τις αυξημένες περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας σε οδούς με έντονο πρόβλημα όπως η Λεωφόρος Νίκης, η Μητροπόλεως και η Παύλου Μελά, καθώς επίσης και με τη χρήση γερανού που θα προμηθευτούν προσεχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Αναφορικά με τις «δαγκάνες» ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να βεβαιώσει παράβαση και γενικότερα σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την κίνηση των πεζών.

[Πηγή: Thestival]