Αποχωρεί η Ford από το WRC

Σχετικά άρθρα

Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια. Μετά από την Mini, η Ford από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος και μέχρι νεοτέρας δεν θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. O Roelant de Waard, υποδιευθυντής, Marketing, Sales και Service της Ford Ευρώπης δηλώνει:

Η Ford έχει μακρά και υπερήφανη ιστορία στο WRC και αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, είμαστε σίγουροι πως είναι για το καλό της εταιρίας και του brand να μειώσουμε τη δέσμευσή μας στο WRC και να διανέμουμε τους πόρους μας σε άλλους τομείς.

Η M-Sport, συνεργάτης της Ford από το 1997, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο χώρο με το Fiesta και φυσικά, επειδή μιλάμε για την Ford και όχι κάποια ομάδα-κομήτη στο WRC, θα υπάρχει στήριξη στον Malcolm Wilson. Τι είδους στήριξη, για πόσο καιρό και με ποιόν τρόπο, ακόμα δεν ξέρουμε καθώς οι δύο πλευρές είναι στο στάδιο των συζητήσεων αλλά ο Wilson δήλωσε:

Η πρόθεση μου είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να εξασφαλίζουμε νίκες στα events που έρχονται για την Ford και να συνεχίσουμε να πιέζουμε με την εξέλιξη που άρχισε τον Μάρτιο ώστε να βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω το Fiesta WRC για την σεζόν του 2013.

Και συνέχισε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που έδειξε στην ομάδα εδώ και 16 σεζόν. Καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις για να προστατευθούν δουλειές στην Ford. Καταλαβαίνουμε επίσης την εμπορική πραγματικότητα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε την δυνατή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Αποχώρηση της Ford από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τη λήξη της Σεζόν του 2012

ΚΟΛΩΝΙΑ,  Οκτ., 2012 – Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι σαν χορηγός τίτλου με την ολοκλήρωση της σεζόν του 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία έλαβε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της λόγω της σημερινής, δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

«Η Ford έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη ιστορία στο WRC και δεν ήταν εύκολη απόφαση» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Αυτή τη φορά αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο για την εταιρία και τη μάρκα Ford να περιορίσουμε τη δέσμευσή μας στο WRC και να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας σε άλλους τομείς».

Η M-Sport, επί πολλά χρόνια εταίρος της Ford που εδρεύει στη Βρετανία σκοπεύει να συνεχίσει την εμπλοκή της στο WRC με το Fiesta. Η Ford βρίσκεται σε συζητήσεις με την M-Sport ώστε να συνεχίσει την υποστήριξή της με αυτοκίνητα και τεχνογνωσία, συμπεριλαμβανομένου του Fiesta R5 που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τη νέα κατηγορία WRC-2 (για το 2013), και του Fiesta R2 για εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα.

«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό προς την M-Sport και τον Malcolm Wilson, που έχουν αναλάβει την ομάδα της Ford WRC από το 1997 και δεν υπάρχει άλλος οργανισμός με τόση εμπειρία και πάθος για τη νίκη» δήλωσε ο de Waard. «Μέσα από τη συνεργασία μας, φτάσαμε στο σημείο το Ford Fiesta να γίνει μοντέλο προτίμησης σε αγώνες ράλι και μακάρι αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον».

Η Ford δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει τους οπαδούς, οδηγούς τη FIA και τους πολλούς εταίρους της στο WRC, όπως οι κύριοι χορηγοί της ομάδας BP και Castrol, για την υποστήριξη και δέσμευσή τους.

Ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της M-Sport δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που επέδειξε στην ομάδα και τις 16 σεζόν. Κατανοούμε ότι χρειάστηκε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την ισχυρή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον».

In response to the announcement from Ford of Europe that they will reduce their commitment to the FIA World Rally Championship (WRC) at the end of the season, M-Sport managing director Malcolm Wilson said today:

“I would like to thank Ford of Europe for their enthusiastic support and the faith shown in the team over the past 16 seasons. We understand that tough decisions have had to be made to safeguard Ford jobs, we accept the commercial reality of the situation and look forward to continuing our strong technical partnership into the future.

“M-Sport is extremely proud of our history with Ford since 1997; 208 podium finishes, scoring points on 156 consecutive events and 52 wins from 225 starts in the WRC along with two world titles underlines the dedication and commitment of the whole team in Cumbria.

”My intention is that we will continue to push to secure stage wins and overall results on the forthcoming events for Ford and to push forward with the development work that was started in March this year to improve and refine the Fiesta WRC even further, ready for the 2013 season.

”We will also continue to work closely with our colleagues at Ford Racing towards the launch of the Fiesta R5 for March 2013 and the improvements that we are working on for the R2 car which will continue to the form the basis of a series of national and regional young driver programmes in the future.

“Confirmation of our key championship programmes for 2013 is our first priority and a challenge that the team here is very much looking forward to. After that we can review all options and determine the right direction for the future”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...