Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε και στη χώρα μας το πρόγραμμα ανάκλησης σχετικά με τους ελαττωματικούς διακόπτες των μοντέλων της Toyota που την οδήγησαν να ανακαλέσει 7,3 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Η ανάκληση στη χώρα μας άφορα 45.224 Auris, Yaris, RAV4 και Corolla παραγωγής από 1 Σεπτεμβρίου 2006 έως 26 Δεκεμβρίου 2008. Σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα των τύπων αυτών, ο πολυδιακόπτης παραθύρων της πόρτας του οδηγού ενδέχεται μετά από πολύχρονη χρήση να παρουσιάσει δυσλειτουργία και «μάγκωμα» κατά την λειτουργία του. Σε περίπτωση που για την διόρθωση της δυσλειτουργίας χρησιμοποιηθεί κάποιο λιπαντικό του εμπορίου, ενδέχεται να υπάρξει υπερθέρμανση και παραμόρφωση του διακόπτη.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό ατύχημα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει προληπτικός έλεγχος του διακόπτη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή]