Η φετινή χρονιά πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της και η κατάκτηση του τίτλου είναι θέμα των Sebastian Vettel και Fernando Alonso. Απ’εκεί και πέρα, η ανανέωση του Felipe Massa, η αποχώρηση του Lewis Hamilton από την McLaren και ο τελευταίος τερματισμός του Michael Schumacher είναι τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και αναμένεται να κλείσουν και τη σεζόν. Ο Michael Schumacher αποχωρεί, οριστικά αυτή τη φορά και η Formula 1 φαντάζει φτωχώτερη. Ο Γερμανός μέσα από τις τελευταίες του δηλώσεις, τόνισε:

Ως οδηγοί αγώνων ταχύτητας, είμαστε ανεξάρτητοι από τα αυτοκίνητα. Το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, δε σημαίνει ότι φταίει η ομάδα, είναι δικό μου το λάθος. Το σημαντικότερο είναι να μπορώ να κοιτάξω στον καθρέφτη και να πω ότι τα έδωσα όλα. Κι αυτό, σίγουρα μπορώ να το κάνω. Μπορώ να φύγω με το κεφάλι ψηλά, η αποστολή μου τελείωσε. Τώρα, μπορώ να πάω πίσω στην ευτυχισμένη ζωή που είχα και μετά την πρώτη μου απόσυρση.

Σίγουρα, η απόσυρση του Γερμανού 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή αφήνει ένα μεγάλο κενό στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Σ’αυτά τα 3 χρόνια, ο Schumi έδωσε 1 βάθρο στη Mercedes και προσπάθησε για το καλύτερο. Πολλές φορές ήταν άτυχος με αποτέλεσμα να μην καταφέρει όλα όσα θέλαμε να δούμε. Αναμφίβολα θα λείψει από τις Κυριακές μας και πραγματικά θα θυμόμαστε τις αξέχαστες στιγμές που μας πρόσφερε.

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Mercedes GP Media]