Το νέο Honda Civic Type-R θα αποδίδει 250+ άλογα

Σχετικά άρθρα

H Honda πριν έναν μήνα ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο Honda Civic Type-R θα βγει στην αγορά το 2015 και θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

Θα είναι μπροστοκίνητο και στόχος της Honda είναι να πάρει τον άτυπο τίτλο του ταχύτερου μπροστοκίνητου αυτοκινήτου στο Nürburgring από το Megane RS Trophy, το οποίο έχει σημειώσει χρόνο 8 λεπτών και 7 δευτερολέπτων.

Θα διαθέτει αρκετά στοιχεία από το αγωνιστικό Civic για το WTCC και θα φορά τον ίδιο 1,600άρη κινητήρα του αγωνιστικού ο οποίος θα αποδίδει 250+ άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο.

Θα ζυγίζει λιγότερα από 1.200 κιλά και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε πεντάπορτη έκδοση, αφού η Honda δεν έχει στα σχέδια της να βγάλει στην αγορά την τρίπορτη έκδοση του Civic. Ίσως όμως βγει Type-R έκδοση και στη wagon έκδοση του Civic, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013.

[Πηγή: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...