Η FIA προειδοποιεί τους οδηγούς για τις άσχημες λέξεις που ακούστηκαν στο βάθρο του Abu Dhabi [w/video]

Σχετικά άρθρα

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες τη συνέντευξη στο βάθρο του Abu Dhabi, πάντως οι Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel δε μίλησαν και με τον ποιο κόσμιο τρόπο, καθώς ο Φινλανδός, όταν ρωτήθηκε από τον David Coulthard για το πώς νιώθει ύστερα από τη νίκη του, είπε:

Την προηγούμενη φορά, τα παιδιά μού έδωσαν σκ..α, γιατί δε χαμογελούσα αρκετά.

Και ο Vettel, όμως, δεν ήταν πιο κόσμιος, αφού, όταν μίλησε για τον αγώνα του και για το γεγονός ότι ξεκίνησε από το pit lane, είπε:

Αν ξεκινούσαμε από την τρίτη θέση, θα ήταν διαφορετικός αγώνας, αλλά ήταν, προφανώς, μια ευκαιρία για να γ..με!

Ύστερα, από τις δηλώσεις αυτές, ο Coulthard ζήτησε συγγνώμη για τις λέξεις αυτές, ωστόσο το θέμα δεν σταμάτησε εκεί, αφού η FIA εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, Norman Howell, ο οποίος έλαβε εντολή από τον Πρόεδρο της FIA, Jean Todt, η οποία αναφέρει:

Είναι απολύτως δική μας ευθύνη να διασφαλίζουμε ότι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι τέτοια λόγια δεν έχουν θέση στις συνεντεύξεις. Μια τέτοια γλώσσα συμβάλει στην αρνητική δημοσιότητα για τις ομάδες και τους χορηγούς, το άθλημα και τη FIA. Αντιλαμβάνομαι τη “ζέστη της μάχης”, ,ε την αδρεναλίνη, την έκσταση και την απογοήτευση να μπορούν να γίνουν ένα πολύ επικίνδυνο και μεθυστικό μείγμα.

Αλλά, οι οδηγοί της Formula 1 δεν είναι οι μόνοι που δίνουν συνεντεύξεις σε τέτοιες συνθήκες: σκέφτομαι τους πυγμάχους, τους αθλητές του ράγκμπι και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δίνουν ζωντανές συνεντεύξεις στην τηλεόραση, ύστερα από μία εξαντλητική προσπάθεια, αποφεύγοντας να μιλήσουν με άσχημες λέξεις.

Υπήρξαν πολλά παράπονα, από το απλό κοινό, από τους ανθρώπους της FIA, ακόμα κι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεδομένου ότι έγινε δύο φορές σ’ ένα Σαββατοκύριακο, σκέφτηκα να το στείλω σαν ένα φιλικό σημείωμα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι οδηγοί είναι επαγγελματίες. Αν είσαι οδηγός αγώνων σε τέτοιο επίπεδο, θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι συνεντεύξεις είναι μέρος της δουλειάς, και πρέπει να το κάνεις με αποδεκτό τρόπο.

Λογικά, η FIA δε θα προβεί σε κάποια τιμωρία για τους δύο οδηγούς, αλλά αυτοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις συνεντεύξεις τους. Στο παρακάτω video μπορείς ν’ ακούσεις τον Kimi και τον Seb να τα λένε αυτά (0:40 και 4:00, αντίστοιχα).

[Πηγή: FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...