Από την Κυριακή, ο Kimi Raikkonen βρίσκεται στο επίκεντρο της Formula 1. Αρχικά, ήταν η νίκη του στο Abu Dhabi, η πρώτη του για φέτος, αλλά και οι δηλώσεις του στον ασύρματο με τον Mark Slade, ενώ τώρα, τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του “Iceman” δεν τα λες φυσιολογικά.

Σε τι αναφέρεται αυτή τη φορά; Στην πρώην του ομάδα, τη Ferrari, λέγοντας ότι ένιωσε ανακούφιση όταν έφυγε από τη Scuderia.

Οι αναμνήσεις μου από τη Ferrari δεν είναι ούτε καλές ούτε άσχημες. Κέρδισα τον τίτλο μαζί τους, και είχα κάποιες καλές στιγμές. Είμαι ικανοποιημένος με τα τρία χρόνια που πέρασα.

Δε μου λείπε κανένας. Για ‘μένα, η αποχώρηση ήταν μια ανακούφιση. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά είναι παρελθόν και ό,τι γίνεται, δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Τα πράγματα δε διαρκούν πολύ, αν δουλεύεις κάπου, και οι σχέσεις δεν είναι πολύ καλές.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά στη Lotus, όπως ισχυρίζεται ο 33χρονος, αφού οι συνθήκες στη βρετανική ομάδα είναι διαφορετικές.

Από την αρχή, ένιωθα πολύ καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και ήρεμα, όμως θέλουν να κερδίζουν, και η τεχνική πλευρά έρχεται πριν από την πολιτική, ενώ όλοι δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή ότι πρέπει να έχουμε μια συνέχεια, και τ’ αποτελέσματα θα έρθουν.

Ο Kimi είναι ένας οδηγός που μπορεί να γίνει ξανά πρωταθλητής. Ωστόσο, με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, χρειάζεται πολλή προσπάθεια, καθώς κι ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο Φινλανδός έχει την ταχύτητα, αλλά πρέπει να δείξει και την ανάλογη όρεξη για δουλειά…

[Πηγή: Marca]