Αν και ο αγώνας στο Abu Dhabi ολοκληρώθηκε εξαιρετικά για τον Sebastian Vettel, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, λόγω της ποινής που έλαβε μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου, επειδή βρέθηκε λιγότερο από 1 λίτρο καυσίμου στο μονοθέσιό του. Η Red Bull είχε ζητήσει από τον Vettel να σταματήσει την RB8, αλλά φαίνεται πως ήταν αργά.

Αρχικά, δεν είχαν αποδοθεί ευθύνες, ενώ, τώρα, η αυστριακή ομάδα δηλώνει έμμεσα ότι υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η Renault, καθώς αυτοί είναι που αναλαμβάνουν το πόσο φορτίο καυσίμου θα έχουν οι RB8, υπολογίζοντας την κατανάλωση του RS27. Ο Πρόεδρος της RBR, Christian Horner, είπε:

“Είναι δύσκολο, επειδή η Renault είπε ότι σίγουρα υπάρχει αρκετό καύσιμο στο μονοθέσιο. Οι μηχανικοί του κινητήρα είναι αυτοί που υπολογίζουν την ποσότητα καυσίμου που μπαίνει στο μονοθέσιο. Εμείς, σαν ομάδα, δεν έχουμε καμία συμμετοχή στους υπολογισμούς αυτούς.”

Ό,τι έγινε, έγινε. Σημασία έχει να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, διότι οι δύο τελευταίοι αγώνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Vettel, μ’ εξαιρετική οδήγηση και αρκετή τύχη, κατάφερε να φτάσει στο βάθρο, αλλά, αν θέλουν να ξανακερδίσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να είναι αλάνθαστοι σε ό,τι κάνουν.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Vladimir Rys/Getty Images]