Το μεγαλύτερο ποσοστό της Aston Martin το κατέχει η επενδυτική εταιρία Investment Dar Company από του Κουβέιτ, η οποία φαίνεται ότι έχει προσεγγίσει αρκετούς επίδοξους επενδυτές ώστε να εξαγοράσουν την Aston Martin.

Η εταιρία θέλει να πουλήσει το 64% των μετοχών της Aston Martin και φημολογείται ότι έχει προσλάβει τον όμιλο Rothschild Group για να τους συμβουλεύει για την πώληση. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά αλλά ανάμεσα στους επίδοξους επενδυτές είναι τόσο η Toyota όσο και η ινδική Mahindra & Mahindra.

Η Toyota μάλιστα έχει προσλάβει ελεγκτή ώστε να κάνει μια προκαταρκτική εξέταση ώστε να δει αν η Aston Martin θα είναι κερδοφόρα για την Ιαπωνική εταιρία. Πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι η Aston Martin θέλει κινητήρες της Toyota.

Η Investment Dar ζητά 629 εκατ. ευρώ ώστε να πουλήσει τις μετοχές της Aston Martin, τις οποίες αγόρασε το 2007 από τη Ford. Επίσης η Investment Dar αναζητά κονδύλια ώστε να αναδιοργανώσει 3,8 δις ευρώ χρέους, μετά από ένα Ισλαμικό ομόλογο που δεν πληρώθηκε το 2009.

[Πηγή: Business Week]