Έγραψε τον καλύτερο χρόνο και στα 2 ελεύθερα της Παρασκευής και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία του αλλά και τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών. Αν και άργησε να μπει στη δεύτερη ζώνη των ελεύθερων δοκιμών, όταν το έκανε .. απλά έκανε τη διαφορά. Το 1:37.718 που έγραψε το χρονόμετρο απλά ήταν ο πρώτος διευκρινιστικός πυροβολισμός για το τι έχουμε να δούμε σήμερα Σάββατο αλλά και μεθαύριο Κυριακή στον αγώνα. Ο Sebastian Vettel είναι το απόλυτο φαβορί και το μόνο που μένει είναι να το κάνει ακόμα μία φορά πράξη. Ας δούμε, όμως, πως είδε ο Γερμανός αυτές τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο Austin.

Σήμερα το απόγευμα είχαμε ένα μικρό πρόβλημα. Δεν καταφέραμε να τρέξουμε όσο θέλαμε, παρόλα αυτά, είχαμε 2 καλούς γύρους με λίγοτερο και περισσότερο καύσιμο αντίστοιχα. Άρα, είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αύριο. Ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε 2 καλούς γύρους με τη μαλακή και τη μεσαία γόμα αντίστοιχα. Νομίζω, ότι την Παρασκευή πρέπει να είσαι προσεχτικός. Επίσης, το γεγονός ότι το οδόστρωμα μπορεί να γίνει πιο ολισθηρό παίζει σημαντικό ρόλο, πιο σημαντικό απ’όσο μπορείς να υπολογίσεις.

Και συνέχισε:

Νομίζω ότι υπήρχαν περισσότερες από μία ή δύο εκπλήξεις σήμερα, όσον αφορά ρυθμό και πρόσωπα. Σίγουρα, η πίστα θα βελτιωθεί και θα πάμε απ’εκεί και πέρα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε ανάμεσα στους οδηγούς της κορυφής και προφανώς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο μας, ούτως ώστε να παραμείνουμε εκεί και αύριο.

O Γερμανός συνεχίζει, όπως πάντα, να είναι σοβαρός και μετρημένος στις δηλώσεις του. Γνωρίζει ότι έχει αυτόν τον τίτλο στα χέρια του και δεν θέλει να τον κάνει δώρο στον Fernando Alonso. Σίγουρα, η μάχη θα είναι μεγάλη κι αν ο Fernando καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, πίσω από τις 2 Red Bull, ο Sebastian Vettel θα έχει πολλούς πονοκεφάλους στην εκκίνηση της Κυριακής. Αν αναλογιστεί, κανείς, ότι ο Mark Webber έχει ένα μικρό θέμα με τις εκκινήσεις και ο Ισπανός έχει ίσως την καλύτερη ανάπτυξη σ’αυτές, τότε ο Sebastian Vettel θα περιμένει να δει με αγωνία τη θέση που θα πάρει η F2012 αύριο το βράδυ. Μέχρι τότε, τα σχόλια δικά σας. Μπορεί ο Fernando Alonso να βρεθεί πίσω ή και δίπλα από τον Sebastian Vettel στην εκκίνηση;

[Πηγή: PlanetF1]