Alonso: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε

Σχετικά άρθρα

Χαλαρός είναι ο Fernando Alonso εν όψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα κρίνει και τον τίτλο. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά ότι δεν είναι αυτό το φαβορί για τον τίτλο, αφού οι 13 βαθμοί είναι πολλοί για ν’ ανατρέψει, ειδικά όταν ο αντίπαλός του, Sebastian Vettel, έχει καλύτερο μονοθέσιο από τον “El Nano”. Παρόλο την πίεση που υπάρχει και για τους δύο οδηγούς, ο Fernando τονίζει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει, αφού είναι πίσω στη βαθμολογία, αλλά και ότι ο Vettel έχει περισσότερη πίεση.

Στη Formula 1, πάντα υπάρχει πίεση. Όμως, σίγουρα, έχουμε λιγότερη πίεση απ’ ό,τι σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, και, πιθανώς, λιγότερη απ’ ό,τι αν ήμασταν στην πρώτη θέση. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Φτάνουμε εδώ, βρισκόμενοι στη δεύτερη θέση, με 5 ή 6 κατατακτήριες δοκιμές όπου έχει κυριαρχήσει η Red Bull, όταν εμείς ήμασταν στην 7η ή 8η θέση.

Το να ανατρέψουμε 13 βαθμούς, ακούγεται σαν ένα δύσκολο επίτευγμα, και νομίζω ότι, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να τερματίσουμε δεύτεροι, και, αν γίνει κάτι, θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι στο χέρι μας, επομένως η πίεση είναι πολύ λιγότερη.

Στις κατατακτήριες του Austin, ο Alonso δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε, αφού ακόμα και ο Felipe Massa σημείωσε καλύτερο χρόνο από τον Ferni, και μάλιστα 363 χιλιοστά τού δευτερολέπτου ταχύτερο απ’ ό,τι ο Ισπανός. Στον αγώνα, ο Alonso μπορεί να έφτασε στο βάθρο, ύστερα από τον εγκατάλειψη του Mark Webber, αλλά η διαφορά από τον δεύτερο Vettel ήταν χαώδης αφού τερμάτισε σχεδόν 39 δευτερόλεπτα αργότερα! Φυσικά, αυτά δε θα πρέπει να επαναληφθούν στο Interlagos, καθώς αυτός και η Ferrari θα πρέπει να τα κάνουν όλα τέλεια, περιμένοντας τη βροχή ή ένα “δώρο” από τον Vettel.

Αυτή είναι η Formula 1, και αυτός είναι ο αθλητισμός, οπότε όλα μπορούν να συμβούν μέχρι την καρώ σημαία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο αγώνα που μπορούμε και να περάσουμε τη γραμμή βρισκόμενοι στο βάθρο, κάτι που θα μας δώσει περισσότερους από 13 βαθμούς, και θα δούμε πού θα περάσει ο Sebastian τη γραμμή.

Αν κερδίσουμε, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά ξέρουμε ότι, για να κερδίσουμε, χρειαζόμαστε έναν παράξενο συνδυασμό αποτελεσμάτων· αν δεν κερδίσουμε θα τον συγχαρώ, και θα προσπαθήσουμε για την επόμενη σεζόν.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyright: FOTO STUDIO COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...