Η Chevrolet έδωσε το δεύτερο teaser video της νέας Corvette C7 η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit στις 13 Ιανουαρίου του 2013.

Στο δεύτερο video εκτός του ότι βλέπουμε ότι η νέα Corvette διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, δεν βγάζουμε καμία άλλη πληροφορία για τη νέα Vette.

Μηχανικά θα φορά τον νέο V8 6,2-λίτρων κινητήρα τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, διαθέτει συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων και έχει αναλογία συμπίεσης 11,5:1. Διαθέτει επίσης μια “Runners in a Box” πολλαπλή εισαγωγής, μεταβλητή αντλία λαδιού και ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης. Αρχικά ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτητο κιβώτιο της Aisinεπειδή το δικό της δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Ο κινητήρας αποδίδει 450 άλογα με 610 Nm ροπής, με κόφτη 6.600 σ.α.λ, με την Corvette με αυτό τον κινητήρα, να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας είναι πιο αποδοτικός από τον LS3 V8 αφού διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και σε χαμηλά φορτία, έχει μέση κατανάλωση 9,8 λίτρα/100 χλμ.

[Πηγή: GM]