F.Alonso: “3 ή 4 βαθμούς περισσότερους την επόμενη χρονιά!”

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να έχασε το Πρωτάθλημα από τους Ταύρους αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο Ισπανός είναι ο πραγματικός ταύρος στην αρένα της Formula 1! Ο Ισπανός μετά και το τέλος της φετινής χρονιάς έφτασε στο σημείο να μη μπορεί να διεκδικήσει τίτλο εξαιτίας του “κακού” αυτοκινήτου που του έδωσε η Ferrari! Προσπάθησε, έκανε τα πάντα (3 νίκες – 13 βάθρα) και στο τέλος βρέθηκε 3 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel. Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε ο Fernando Alonso από τη Βαλένθια.

Ήταν μία θεαματική χρονιά που δύσκολα θα ξεχαστεί. Στιγμές που δεν πρόκειται να επαναληφθούν, όπως η νίκες στη Βαλένθια και στη Μαλαισία. Από τότε που ήρθα στη Ferrari, νομίζω ότι ορίμασα (αγωνιστικά) αρκετά, ειδικά αυτή τη χρονιά! Προηγουμένως, ο κόσμος είχε μία περισσότερη ή λιγότερη καλή γνώμη για μένα. Τώρα, παρατηρώ, ότι υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο σεβασμού. Έτσι, ένας οδηγός για να είναι ένας από τους πετυχημένους της Formula 1, δεν πρέπει απλά να κερδίζει τίτλους αλλά και να αντιμετωπίζει καταστάσεις όπως αυτή που περάσαμε φέτος. Το επόμενο έτος, ελπίζω να σκοράρω 3 ή 4 βαθμούς περισσότερους.

Και πρόσθεσε:

Συμφωνούμε όλοι, το μόνο που έλειπε ήταν το αυτοκίνητο. Αυτό σήμαινει ότι δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος του Πρωταθλήματος. Είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε αλλά και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο. Με όλες τις δυσκολίες που είχαμε, σκέφτομαι για παράδειγμα το πόσο πίσω ήμασταν στις χειμερινές δοκιμές, καταφέραμε να πολεμήσουμε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα.

Αναμφίβολα, ο Ισπανός νιώθει απογοητευμένος για τη μη κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά ταυτόχρονα στηρίζει την ομάδα και τους μηχανικούς του. Τόνισε ότι η κατάσταση ήταν δύσκολη και ταυτόχρονα καταπονητική για όλους στο Maranello, λόγω και της κατάστασης με την F2012. Επίσης, εμφανίστηκε απόλυτα αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά και με τις κινήσεις της Scuderia, αναμένεται να έχουμε ένα καυτό χειμερινό διάλειμμα και τη Ferrari ακόμα πιο δυνατή την επόμενη χρονιά.

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Ercole Colombo]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...