Η BMW γύριζε το διαφημιστικό video της 3-Series GT και φυσικά spy φωτογράφος ήταν εκεί, φωτογραφίζοντας την GT έκδοση της νέας 3-άρας σε δύο εκδοχές, με το M και χωρίς το M στιλιστικό πακέτο. Στιλιστικά το μπροστά μέρος είναι παρόμοιο με αυτό της 3-Series sedan ενώ το πίσω θυμίζει κάτι από 5-Series GT. Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Η Gran Turismo έκδοση της νέας Σειράς 3 θα κατασκευάζεται πάνω στην μακριά έκδοση της πλατφόρμας της 3-άρας, με τις διαστάσεις της να μην έχουνε γίνει ακόμη γνωστές. Σίγουρα θα είναι μικρότερο από την 3-Series Li, την 3-αρα με το μακρύ μεταξόνιο που πωλείται στη Κίνα, η οποία είναι κατά 110 mm μεγαλύτερη από την απλή 3-αρα. Το ίδιο πάτωμα θα φορά και η 4-Series Gran Coupe.

Η GT έκδοση της νέας Σειράς 3, σχεδιαστικά θα ακολουθεί τις ίδιες γραμμές με αυτές της 5-Series GT, και αναμένεται να φορά τους ίδιους τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες με αυτούς που συναντάμε στην Σειρά 3, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται ο twin-turbo 3.0-λιτρος εξακύλινδρος βενζίνης ο οποίος στην έκδοση 335i GT θα αποδίδει 306 άλογα.

[Πηγή: Bimmerpost | Ευχαριστώ Μιχάλη για το tip]