Ο Vettel μπορεί να σπάσει κι άλλα ρεκόρ, λέει ο Walker

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel κατέχει ήδη πολλά ρεκόρ: είναι ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία, ο νεότερος τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο μοναδικός που έχει κατακτήσει συνεχόμενα τα πρώτα του 3 πρωταθλήματα, ο νεότερος οδηγός που έχει πάρει βαθμό, ο νεότερος νικητής, ο νεότερος poleman, ο νεότερος που έχει ανέβει στο βάθρο, ο νεότερος που έχει βαθμολογηθεί, ο νεότερος πρωτοπόρος σε κάποιον αγώνα, ο νεότερος που έχει καταφέρει να πετύχει pole και νίκη, pole, νίκη και ταχύτερο γύρο, αλλά και pole, νίκη, ταχύτερο γύρο και πρωτοπόρος σε κάθε γύρο ενός αγώνα, ο οδηγός με τους περισσότερους αγώνες στην πρωτοπορία τού πρωταθλήματος, ο νεότερος νικητής με δύο διαφορετικές ομάδες, ο νεότερος οδηγός με δύο νίκες στην ίδια πίστα, ο οδηγός με τους περισσότερους τερματισμούς στις δύο πρώτες θέσεις σε κατατακτήριες και αγώνα, και ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη σειρά σε μία σεζόν.

Ο Γερμανός είναι μόλις 25 ετών, και ο θρυλικός Murray Walker υποστηρίζει πως ο Seb θα σπάσει ακόμα πολλά ρεκόρ, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και αυτά που κατέχει μέχρι και σήμερα ο Michael Schumacher.

Είναι πολύ πιθανό να σπάσει το ρεκόρ τού Schumacher. Θα ήταν αδιανόητο μέχρι τώρα, αλλά τα ρεκόρ είναι εκεί για να σπάσουν, και αυτό γίνεται συνήθως. Ο Vettel έχει πετύχει πολύ περισσότερα στα 25 του απ’ ό,τι ο Michael στην ίδια ηλικία, κι έχει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια μπροστά του, ίσως και 15 χρόνια. Έτσι, αν δεν σπάσει τα ρεκόρ, σημαίνει ότι δε θα έχει κάνει πολύ καλές επιλογές για το μονοθέσιο που οδήγησε.

Είναι τόσο ωραίος μάγκας στο άθλημα. Έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, είναι μια χαρισματική προσωπικότητα και είναι εξαιρετικά εύγλωττος, παρόλο που η αγγλική γλώσσα είναι ξένη γι’ αυτόν.

Συνήθιζα να λέω ότι η δεκαετία του 1980 ήταν μια χρυσή περίοδος, αλλά οι τρεις τελευταίες σεζόν το έχουν ξεπεράσει αυτό. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια, και κάθε σεζόν ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, παρόλο που πιστεύεις ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Εννοώ, η κορύφωση ήταν το 2012, όταν ο αγώνας στη Βραζιλίας ήταν απίστευτος, με τον Vettel ν’ ανακάμπτει από την κορυφή και να γίνεται τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Bernie Ecclestone κατηγορείται ότι ήταν ο σεναριογράφος γι’ αυτούς τους αγώνες. Αλλά, αν το έκανε μόνο γι’ αυτόν, είναι απόλυτη μεγαλοφυΐα.

[Πηγή: Metro | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...