Η Fiat Group Automobiles Hellas, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του ομίλου Fiat με πρακτικές βιώσιμης αυτοκίνησης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία του περιβάλλοντος δωρίζοντας ένα Fiat Panda Panda, που θα εξυπηρετεί με οικολογικό και οικονομικό τρόπο τις ανάγκες μετακίνησης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, καθώς και του Δημάρχου.

Το Fiat Panda που κινείται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-φυσικό αέριο, καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον), παρέδωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, κα Κορίνα Πατέλη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μεταφέροντας το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης, και σε ταύτιση με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Fiat Group Automobiles Hellas μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς επιθυμεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στην αυτοκίνηση. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τη δωρεά ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μας ενδιέφερε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου να έχει οικολογικά χαρακτηριστικά και, όσο γίνεται, να περιορίζεται η συμβολή του στην εκπομπή αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης μας. Η FiatGroupAutomobilesHellas μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα με την ευγενική δωρεά της. Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία και τα στελέχη της για τη δωρεά, συμβάλλοντας έτσι, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με γνώμονα την πρωτοπόρο τεχνολογία του ομίλου Fiat για «πράσινα» οχήματα με κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών για οικονομική, αξιόπιστη και κυρίως περιβαλλοντικά υπεύθυνη αυτοκίνηση. Tο όχημα Fiat Panda που προσφέρθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο, προσφέροντας ευελιξία επιλογής, οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλότερη εκπομπή ρύπων.

Για τον όμιλο Fiat, τον κατασκευαστή οχημάτων με το μικρότερο μέσο όρο εκπομπής CO2 τα τελευταία 5 χρόνια στην Ευρώπη, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το βιώσιμο μέλλον της αυτοκίνησης η συνεχής εξέλιξη τεχνογνωσίας για οχήματα που κινούνται με χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Η Fiat αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο είναι απολύτως ασφαλή και δεν εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης, ενώ παράλληλα έχουν μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Εκπέμπουν λιγότερους ρύπους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα (βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο), έχουν μηδενικά ή ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας, προσφέρουν μακροβιότερο και καθαρότερο κύκλο ζωής του κινητήρα με το Fiat Panda με κινητήρα διπλού καυσίμου, εκπέμπει σχεδόν μηδενικές εκπομπές επικίνδυνων μικροσωματιδίων (PM=10). Παράλληλα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που προέρχονται από την καύση του αερίου, είναι κατά 23% χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που προέρχονται από τη βενζίνη.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Fiat Group Automobiles Hellas η συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και οι 2 κοινωνικοί εταίροι μοιράζονται την κουλτούρα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Η κα Κορίνα Πατέλη δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία συνεργασίας, ώστε και εμείς να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στη διάδοση του μηνύματος της οικολογικής μετακίνησης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που με αυτή τη δωρεά ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με άξονα τη βιώσιμη αυτοκίνηση, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της FiatGroupAutomobilesHellas. Ελπίζουμε μελλοντικά να δοθούν παρόμοιες ευκαιρίες για να στηρίξουμε ξανά το έργο του Δήμου και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης.

[Πηγή: Fiat]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Fiat Group Automobiles Hellas στηρίζει την «πράσινη» μετακίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Fiat Group Automobiles Hellas, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του ομίλου Fiat με πρακτικές βιώσιμης αυτοκίνησης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία του περιβάλλοντος δωρίζοντας ένα Fiat Panda Panda, που θα εξυπηρετεί με οικολογικό και οικονομικό τρόπο τις ανάγκες μετακίνησης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, καθώς και του Δημάρχου.

Το Fiat Panda Panda που κινείται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-φυσικό αέριο, καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον), παρέδωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, κα Κορίνα Πατέλη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μεταφέροντας το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης, και σε ταύτιση με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Fiat Group Automobiles Hellas μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς επιθυμεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στην αυτοκίνηση. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τη δωρεά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας ενδιέφερε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου να έχει οικολογικά χαρακτηριστικά και, όσο γίνεται, να περιορίζεται η συμβολή του στην εκπομπή αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης μας. Η FiatGroupAutomobilesHellas μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα με την ευγενική δωρεά της. Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία και τα στελέχη της για τη δωρεά, συμβάλλοντας έτσι, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Με γνώμονα την πρωτοπόρο τεχνολογία του ομίλου Fiat για «πράσινα» οχήματα με κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών για οικονομική, αξιόπιστη και κυρίως περιβαλλοντικά υπεύθυνη αυτοκίνηση. Tο όχημα Fiat Panda Panda που προσφέρθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο, προσφέροντας ευελιξία επιλογής, οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλότερη εκπομπή ρύπων.

Παράλληλα, η τεχνολογία διπλού καυσίμου (βενζίνη – φυσικό αέριο) είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία των Ελλήνων οδηγών σε καινοτόμα και αξιόπιστα μοντέλα Fiat όπως PANDA, PUNTO, 500, DOBLO, παρέχοντας value for money οδήγηση με μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερα ως μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, κορυφαία οδηγική ικανοποίηση και μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Για τον όμιλο Fiat, τον κατασκευαστή οχημάτων με το μικρότερο μέσο όρο εκπομπής CO2 τα τελευταία 5 χρόνια στην Ευρώπη, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το βιώσιμο μέλλον της αυτοκίνησης η συνεχής εξέλιξη τεχνογνωσίας για οχήματα που κινούνται με χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Fiat Group Automobiles Hellas η συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και οι 2 κοινωνικοί εταίροι μοιράζονται την κουλτούρα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Η κα Κορίνα Πατέλη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία συνεργασίας, ώστε και εμείς να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στη διάδοση του μηνύματος της οικολογικής μετακίνησης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που με αυτή τη δωρεά ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με άξονα τη βιώσιμη αυτοκίνηση, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της FiatGroupAutomobilesHellas. Ελπίζουμε μελλοντικά να δοθούν παρόμοιες ευκαιρίες για να στηρίξουμε ξανά το έργο του Δήμου και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης».

Γνωρίζετε ότι:

[/learn_more]