Ο Lewis Hamilton είναι ένας από τους ταχύτερους ανθρώπους μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο, ίσως και ο ταχύτερος, σύμφωνα με τον Fernando Alonso, συνεπώς ο Nico Rosberg θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Πρωταθλητή τού 2008. Ο Βρετανός μπορεί να φτάσει ένα μονοθέσιο στα όριά της απόδοσή τους, έχοντας δείξει ότι μπορεί να πάρει νίκες και pole positions χωρίς να βρίσκεται μέσα στο ταχύτερο μονοθέσιο, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί.

Ο Jenson Button φροντίζει να προειδοποιήσει τον Rosberg για το τι εστί Hamilton, λέγοντας:

Νομίζω ότι, πιθανόν, θα του είναι λίγο έκπληξη η ταχύτητά του. Ξέρω ότι ήταν team-mates στο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι θα εκπλαγεί από το πώς ο Lewis μπορεί να “βγάλει” απόδοση από ένα κακό μονοθέσιο. Νομίζω ότι αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Νομίζω ότι ο Nico γνωρίζει τον Lewis καλύτερα από ‘μένα. Έχουνε δουλέψει μαζί στο παρελθόν, και είμαι σίγουρος ότι ξέρει τι να περιμένει.

Ο Rosberg έχει δηλώσει πως μπορεί να τα βάλει με τον “Billion Dollar Man”, αλλά, προσωπικά, ο καλός Hamilton δεν φοβάται κανέναν οδηγό. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε αν ο Lewis χάσει χρόνο προσαρμογής κι εκμάθησης ενός μονοθεσίου που θα οδηγήσει για πρώτη φορά. Και ο Rosberg δε θα το έχει οδηγήσει ξανά, αλλά ο Γερμανός γνωρίζει ποια θα είναι περίπου η συμπεριφορά της W04, αφού θα είναι εξέλιξη της W03, εκτός κι αν είναι ένα τόσο διαφορετικό μονοθέσιο, όπως έχει πει ο Niki Lauda, ώστε να μην έχει καμία σχέση με το φετινό.

[Πηγή: ESPN F1]