Για ‘μένα, είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί της Formula 1, κάτι που δείχνουν και οι δηλώσεις που κάνει ο ένας για τον άλλον: ο λόγος για τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton, φυσικά. Δεν είναι οι πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες δηλώσεις, αφού, αν ανατρέξουμε στο αρχείο, ο Alonso έχει πει ότι ο Hamilton είναι ίσως ο ταχύτερος οδηγός της Formula 1, ότι είναι καλύτερος από τον Vettel, αλλά και ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να γίνει ξανά Πρωταθλητής χωρίς να έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Επίσης, ο Ισπανός έχει πει ότι μόνο αυτός και ο Lewis μπορούν να κερδίσουν χωρίς να έχουν το καλύτερο αυτοκίνητο.

Από την πλευρά του, ο Hamilton έχει πει ότι ο Alonso ανήκει στους κορυφαίους, ενώ γι’ αυτόν, μπορεί να είναι και ο καλύτερος. Επίσης, ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι ο Ισπανός τον βοήθησε να γίνει καλύτερος οδηγός, ύστερα από τη σεζόν που είχαν στη McLaren, το 2007.

Τώρα, ο Ferni μιλά ξανά για τον Hamilton, αυτή τη φορά για τη μεταγραφή του στη Mercedes, λέγοντας:

Η Mercedes θα είναι πολύ δυνατή με τον Lewis και τον Nico μαζί. Μπορεί να είναι σοβαροί διεκδικητές την επόμενη χρονιά. Σέβομαι πολύ τον Lewis. Πάντα έλεγα ότι είναι ίσως ο καλύτερος, ή ένας από τους καλύτερους.

Πραγματικά, δεν ξέρω ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος οδηγός τού πλανήτη, και δε θα μπω στη λογική ν’ αποκτήσω μια άποψη για τον καλύτερο από τους δύο, γιατί δε θα τα καταφέρω ποτέ. Πάντα, ένας από τους δύο θα μου δημιουργεί αμφιβολίες μήπως έχω κάνει λάθος επιλογή. Το σίγουρο, όμως, για ‘μένα, είναι ότι και οι δύο είναι τεράστιοι οδηγοί, οι οποίοι μπορούν να βγάλουν όλη την ταχύτητα των μονοθεσίων τους και να κάνουν αγώνες που κανένας άλλος δεν μπορεί.

[Πηγή: BBC Sport]