1485699997349694999

Όταν σε μία κατηγορία οχημάτων όπως τα pick-ups και πολύ παραπάνω τα αμερικάνικα pick-ups αρχίζει να μεταφέρεται ο πόλεμος από το τρίο δύναμη-αντοχή-ικανότητα ρυμούλκησης στην οικονομία τότε καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος πραγματικά αλλάζει…

Ναι κυρίες και κύριοι, η Ford αποφάσισε να χτυπήσει την GM, που πρόσφατα αποκάλυψε τα Silverado και GMC Sierra διαφημίζοντας την αυξημένη δύναμη/ροπή, εκεί που δεν το περίμενε: στην οικονομία καυσίμου! Ως μέρος ενός σχεδίου $2 δις, η Ford με το ολοκαίνουριο F-150 αναμένεται να προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση καυσίμου στην κατηγορία (έως και 1 l/100km χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό).

Αυτό θα το κάνει τόσο μέσω της μείωσης του βάρους (που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίζει και τα 350kg), αποτέλεσμα της εκτενής χρήσης ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο, αλλά και με την χρησιμοποίηση των νέων, «χαμηλού» κυβισμού, αποδοτικών EcoBoost κινητήρων (βλ. βασικός κινητήρας V6, 2.9 λίτρων από το 2016 και μετά), αυτομάτων κιβωτίων 8 σχέσεων και χρήση υβριδικής τεχνολογίας σε συνεργασία με την Toyota. Όλα αυτά για να κρατήσουν την Ford και το F-150 στην κορυφή των πωλήσεων, εκεί που βρίσκεται ο συνδυασμός τα τελευταία 30 χρόνια!

[Πηγή: Autonews]