To Ίδρυμα FIA Foundation εστιάζει σε θέματα οδικής ασφάλειας

Σχετικά άρθρα

fia foundation

Το θέμα της οδικής ασφάλειας, τέθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της FIA, στην Κωνσταντινούπολη, από το Ίδρυμα FIA Foundation, με τον Πρόεδρο τον Tim Keown να αναφέρει με έμφαση στην ομιλία του, την οξυμμένη κατάσταση στους δρόμους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης, θα χαθούν σε τροχαία 136 παιδιά στους δρόμους όλου του κόσμου

Επιπλέον θα χαθούν  και 310 ενήλικες, ενώ την εβδομάδα που διαρκεί η συνάντηση, ενώ  άλλοι 17.000 άνθρωποι θα τραυματιστούν σε τροχαία, πρόσθεσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της FIA David Ward, στη συνέχεια εξήγησε ότι ενώ τα πρόσφατα στοιχεία που αναφέρονται σε 1,3 εκατ. θανάτους και 50 εκατ. τραυματισμούς κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα είναι συγκλονιστικά, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 2,4 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030.

Στα επόμενα δέκα χρόνια ο παγκόσμιος στόλος των οχημάτων θα διπλασιαστεί και θα ανέλθει στα δύο δισεκατομμύρια» είπε». « Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πείραμα ταχείας επέκτασης της  μηχανοκίνησης, το οποίο για  την οδική ασφάλεια αποτελεί  μια τεράστια πρόκληση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για το οξυμμένο πρόβλημα της οδικής ασφάλειας, έχει αναληφθεί  δράση από τη FIA, με το  ρόλο του συμβούλου που έχει , τόνισε δε την αναγνώριση της οδικής ασφάλειας ως ένα παράγοντα που συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη (στη φετινή Συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ στο  Ρίο).

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη υιοθέτηση  θεμάτων οδικής ασφάλειας πριν από την 67η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ως άμεση απόκριση, μετά τη  συνεδρίαση της Νότιας Αμερικής.

Ο κ. Ward τόνισε επίσης ότι  το Ίδρυμα FIA  ενθαρρύνει την εφαρμογή των συστημάτων ασφαλείας,  ότι  το ποσοστό θνησιμότητας στο οδικό δίκτυο μέσω της εκπαίδευσης των οδηγών μπορεί να μειωθεί, όπως και με την  ενθάρρυνση για καλύτερη οδική συμπεριφορά, με  καλύτερους δρόμους και ασφαλέστερα οχήματα από τα εργοστάσια . Όσον αφορά στους δρόμους αλλά και τα οχήματα,  απέτινε φόρο τιμής στο έργο που έχουν επιτελέσει  η iRAP και ο Euro NCAP αντίστοιχα. Επεσήμανε τέλος τη συστηματική προσέγγιση στη δράση για την οδική ασφάλεια, με τη συμμετοχή πιλότων της Φόρμουλα Ένα.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Saul Billingsley, ανακοίνωσε  ότι το επόμενο  έτος το Ίδρυμα θα συμμετέχει ενεργά στη δεύτερη εβδομάδα των Ηνωμένων Εθνών για την βελτίωση της  Οδικής Ασφάλειας παγκόσμια,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  τον Μάιο, με θέμα την ασφάλεια των πεζών.

Αναφέρθηκε τέλος στην εκστρατεία  Long Short Walk  ( Μεγάλη- Μικρή Διαδρομή) που  ξεκίνησε στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, καθώς και στη συμμετοχή της  Zenani Μandela. Η υποστηρικτική πρωτοβουλία, στα μέσα ενημέρωσης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, καλεί για την προστασία των πεζών στους δρόμους όλου του κόσμου. Όλοι μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες και  βίντεο από μια καθημερινή τους αγαπημένη βόλτα ή διαδρομή ή να επισημάνουν ένα δρόμο που χρειάζεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι σύντομες  βόλτες από όλο τον κόσμο στη συνέχεια θα συνδυαστούν με τις  «Μεγάλες διαδρομές» που θα διαρκέσουν έως την ολοκλήρωση  της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, τον Μάιο του 2013.

[Πηγή: FIA Foundation]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...