H Qoros μας δείχνει και το SUV της [w/video]

Σχετικά άρθρα

Qoros HQ3 Cross design sketcη

Η νέα κινεζική εταιρία Qoros δεν ξέρουμε το πως θα τα πάει από πλευράς αξιοπιστίας, αλλά σε ότι αφορά τον σχεδιασμό των μοντέλων της, σίγουρα πρέπει να της δώσουμε ένα Thumb Up, αφού τόσο η ναυαρχίδα της,όσο και το SUV που μας δείχνει, είναι όμορφα.

Το SUV της το ονομάζει HQ3 Cross και φορά την ίδια πλατφόρμα που φορά και το sedan της, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης. Η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Αυστριακή Magna Steyr, με το SUV να έχει μήκος κοντά στα 4,6 μέτρα και κάτω από το καπό να αφορά έναν 4-κύλινδρο 1,600αρη TGDI κινητήρα, ο οποίος έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Chery. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Qoros είναι μια εταιρία των Chery Automobile Co. και Israel Corp και μέσα στο 2014, η εταιρία θα παρουσιάσει την hatchback και την crossover έκδοση του αυτοκινήτου. Στόχος της είναι να πουλά 150.000 οχήματα ετησίως. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στη παραγωγή είναι το sedan αυτοκίνητο, το οποίο απευθύνεται σε ηλικίες 25 έως 35 ετών. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2013 στη Κίνα και από το 2014 στην Ευρώπη. Το sedan έχει μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα, ύψος 1,42 μέτρα και μεταξόνιο 2,7 μέτρα.

Η εταιρία έχει την υποστήριξη των Magna Steyer, η ΤWR, η Continental, η Bosch, η Valeo και η Microsoft. Οι Κινέζοι δηλώνουν ότι διαθέτουν μια ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία θα τους επιτρέπει τη σχεδόν παράλληλη εξέλιξη υβριδικών και ηλεκτρικών προτάσεων.

Αρχισχεδιαστής της εταιρίας είναι ο Gert Volker Hildebrand ο οποίος έχει θέσει ευρωπαϊκά αισθητικά κριτήρια με τα αυτοκίνητα να πληρούν τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, φιλοδοξώντας να αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του Εuro NCAP.

Αρχικά η εταιρία έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 150.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ αργότερα, αν οι πωλήσεις πάνε καλά, η παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τις 450.000 ετησίως.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qBzj2YluV7g

[Πηγή:auto.sohu.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...