Αυτός ο άνδρας κατασκευάζει ένα αντίγραφο ενός μονοθέσιο στο γκαράζ του

Σχετικά άρθρα

BAR Honda Replica (5)

O Βρετανός Kevin Thomas δεν κάνει απλές ρέπλικες μονοθεσιών της Formula 1, αλλά οι δημιουργίες του αγγίζουν τη τελειότητα.

Το χόμπι του ξεκίνησε όταν στο eBay είδε ένα σασί μιας BAR Honda το οποίο δεν είχε πουληθεί. Επικοινώνησε με τον πωλητή, ο οποίος είχε δύο carbon σασί. Ένα της BAR 01 του 1999 και ένα της BAR 003 του 2001. Το σασί του 1999 το πρόλαβε άλλος και έτσι ο Thomas πήρε το σασί της BAR 003.

Ήταν πολύ δύσκολο να βρει τμήματα μόνο της BAR 003 και έτσι αρκετά μέρη του μονοθεσίου του προέρχονται και από τα μονοθέσια της Williams-BMW. Χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να φέρει τα μέρη στα μέτρα του αυτοκινήτου και να κουμπώσουν όλα σωστά μεταξύ τους για να γίνει το αποτέλεσμα που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Η ιδέα της τοποθέτησης ενός αυθεντικού V10 κινητήρα της Honda, έχει εγκαταλειφθεί από τον Kevin, αφού εκτός του ότι είναι αρκετά σπάνιος, είναι και πολύ ακριβός. Τώρα έχει στραφεί στο να βρει έναν κινητήρα 3,5-λίτρων ενός μονοθεσίου Formula Renault. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Αναλυτικά την ιστορία του μπορείς να την διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Car and Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...