Landwind X5, ένα SUV που δεν θα αρέσει στη BMW

Σχετικά άρθρα

Jiangling Landwind X5 (5)

Το νέο SUV των Κινέζων ονομάζεται Landwind X5 και σίγουρα θα κάνει την BMW να μην είναι χαρούμενη με την επιλογή του ονόματος. Τα παλιά αυτοκίνητα της Landwind είναι λιγότερο ασφαλή ακόμη και από τα συγκρουόμενα των λούνα παρκ, αλλά οι Κινέζοι έχουνε δουλέψει σκληρά και τα νέα τους μοντέλα έχουνε βελτιωθεί, αφού συνεργάζονται με αρκετές ευρωπαικές εταιρίες, όπως η Bosch και ηValeo.

Κάτω από το καπό του SUV συναντάμε έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 250 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Αργότερα θα τοποθετηθεί και ένας πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 140 ίππων καθώς και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Κίνα από τις 125.000 yuan (€15.400) ενώ μέσα στο 2013 θα πωλείται και στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Παραμένει άγνωστο αν έρθει στην Ευρώπη.

[Πηγή: Carnewschina]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...