H.Marko: “Απλά αγνοήστε τον Alonso!”

Σχετικά άρθρα

helmut-marko-sebastian-vettel

Άστραψε και βρόντηξε ο σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της Red Bull .. Helmut Marko! Ο Αυστριακός υπεραμύνθηκε υπερ του Sebastian Vettel αλλά ταυτόχρονα έκανε επίθεση στον Fernando Alonso, λέγοντας ότι ο Ισπανός ασχολείται με την πολιτική, τις εφημερίδες και γενικότερα τα ΜΜΕ. Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε ο Marko για τους πάντες και τα πάντα.

Δεν μπορεί ο Sebastian να προσπέρασει; Αυτό είναι γελοίο. Απλά κοιτάξτε τους αγώνες στο Abu Dhabi και στη Βραζιλία. Μπορεί να κερδίζει επειδή οδηγεί ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον Adrian Newey; Έχουμε 2 τέτοια αυτοκίνητα, άρα γιατί δεν μπορεί να μετουσιωθεί το αποτέλεσμα σε 1-2 σε όλους μας τους αγώνες;

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Jackie Steward, ο οποίος ανέφερε ότι ο Sebastian Vettel πρέπει να πάει σε άλλη ομάδα για να αποδείξει ποιος είναι.

Αυτό λέχθηκε από κάποιον που σκόραρε όλες του τις επιτυχίες με μία και μοναδική ομάδα, την Tyrrell! Δεν μπορώ να το λάβω σοβαρά αυτό. Στη Red Bull δεν είμαστε ένα μάτσο από δημόσιους υπαλλήλους. Όσο μπορούμε να προσφέρουμε στον Sebastian ένα αυτοκίνητο ικανό να του δίνει Παγκόσμια Πρωταθλήματα, απλά, θα παραμένει μαζί μας! Αν τα δύο δεν μπορούν να ταιριάξουν, τότε θα πρέπει να επανέλθουμε με κάτι φρέσκο. Έχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα Junior και ίσως κάποια μέρα κάποιος άλλος γίνει Πρωταθλητής μέσα στο αυτοκίνητο μας.

Κι αφού απάντησε στον Jackie Steward, δεν μπορούσε ν’αφήσει τη Ferrari παραπονεμένη. Ερωτηθείς, πως θα νιώθει ο Enzo Ferrari που μια ομάδα-κατασκευαστής ποτών κέρδισε την ένδοξη Scuderia Ferrari, απάντησε:

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην οποία ο Enzo θα ήθελε μια τέτοια ήττα. Θα αναγνώριζε, όμως, την απόδοση του αντιπάλου. Σίγουρα, θα πίεζε την ομάδα του να κάνει τα πάντα, ούτως ώστε να μας κερδίσει. Αλλά όχι με αυτές τις ενέργειες τις οποίες ζήσαμε πρόσφατα. Ο Fernando Alonso είναι απασχολημένος με την πολιτική και πιστεύω ότι έχουμε δει το άγχος το οποίο τον διακατείχε στο τέλος της σεζόν με δηλώσεις του τύπου “Ανταγωνίζομαι τον Hamilton, όχι τον Vettel, “Φέτος έχω αντίπαλο τον Newey”. Έτσι είπαμε, απλά αγνοήστε τον!

Κλείνοντας, ο Helmut Marko τόνισε ότι ο Mark Webber έχει 2 αψεγάδιαστους αγώνες κάθε χρόνο και όταν βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης δεν μπορεί να την ελέγξει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει ο ίδιος αλλά και η ομάδα. Σίγουρα οι δηλώσεις του Αυστριακού θα ταρακουνήσουν το ήρεμο κλίμα των εορτών και η απάντηση της Ferrari και του Fernando Alonso δεν θ’αργήσουν να έρθουν.

[Πηγή: RedBull Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...