Video: Η McLaren P1 στο Σαν Φρανσίσκο, νέες λεπτομέρειες γι’αυτή [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

McLaren P1

Η McLaren συνεχίζει το promo της P1 στην Αμερική και έτσι μετά το Ιλινόις, το νέο βρετανικό hypercar βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο ώστε να το δούνε από κοντά οι VIP πελάτες της McLaren.

Η τελική έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί επίσημα τον Μάρτιο του 2013 στη έκθεση της Γενεύης και σε σχέση με το πρωτότυπο, θα είναι ίδιο κατά 97%. Οι διαφορές εντοπίζονται στον μπροστά προφυλακτήρα ο οποίος θα διαθέτει μια ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση, ενώ αλλαγές θα έχει και στο πλάι, έτσι ώστε ο ζεστός αέρας από τα ψυγεία να βγαίνει ευκολότερα.

Μηχανικά θα φορά έναν twin-turbo V8 3,8-λίτρων κινητήρας ο οποίος θα διαθέτει KERS και θα αποδίδει 960+ άλογα. Οι πρώτες παραδώσεις της θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2013, τότε που η McLaren θα γιορτάζει τα 50στα της γενέθλια. Στο χώρο του κινητήρα υπάρχει ακόμη και φύλλο χρυσού που βοηθά στην απαγωγή της θερμότητας.

Η έκδοση παραγωγής θα φορά ένα carbon monocoque σασί με αλουμινένια υποπλαίσια με όλο το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon, ενώ όλα τα μεταλλικά του μέρη είναι από τιτάνιο. Έτσι το βάρος του νέου hypercar δεν θα ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Το πρωτότυπο που γυρνά όλο τον κόσμο, είναι ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, αλλά η McLaren έχει επιλέξει να τοποθετήσει εντελώς μαύρα παράθυρα, έτσι ώστε να μην μας δείξει ίχνος από το εσωτερικό του.

Αντίπαλος της P1 δεν είναι η Porsche 918 Spyder μιας και η McLaren τη θεωρεί πολύ βαριά και πολύ αργή! Μόνος αντίπαλος είναι η Ferrari F150 με την McLaren να θέλει την P1 να γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που γυρνά στο Nürburgring.

Μόλις 500 αυτοκίνητα θα βγούνε στην αγορά με κόστος κοντά στο 1.000.000 ευρώ η κάθε μια. Αναλυτικές λεπτομέρειες για την McLaren P1 μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: YouTube | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...