Αναγκαία η συνεχής βελτίωση, επισημαίνει ο Rosberg

Σχετικά άρθρα

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2013

Το περσινό ξεκίνημα της Mercedes ήταν αρκετά ελπιδοφόρο για μια πολύ θετική εμφάνιση σχεδόν σε όλους τους περσινούς αγώνες, ειδικά μετά από τη νίκη του Nico Rosberg στην Κίνα. Κάτι τέτοιο, όμως, ποτέ δε συνέβη, καθώς ο ρυθμός βελτίωσης της W03 ήταν απογοητευτικός, λόγω προβλημάτων -όπως ισχυρίζεται η ομάδα- με τη διάταξη των εξατμίσεων (έπρεπε να έχουν από την αρχή εξατμίσεις Coanda), αλλά και με την αεροδυναμική σήραγγα, όπου τους πήρε 6-8 εβδομάδες να κατασκευάσουν μοντέλο μονοθεσίου από το 50% στο 60%.

Φέτος, με την έλευση του Lewis Hamilton, οι Γερμανοί έχουν έχουν δείξει ότι έχουν πάρει τα πράγματα πιο σοβαρά, θέλοντας να μάχονται σε πολλούς αγώνες για τις πρώτες θέσεις. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για την Mercedes, με τους Rosberg και Hamilton να κάνουν μόλις 26 γύρους συνολικά στις δύο πρώτες ημέρες των δοκιμών στη Χερέθ, λόγω προβλημάτων που είχαν στη δέσμη καλωδίων και στα πίσω φρένα, αντίστοιχα.

Ο Rosberg τονίζει πως, το ξεκίνημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχο με το περσινό, αλλά η βελτίωση θα πρέπει να είναι συνεχής και με πολύ καλούς ρυθμούς, λόγω του πολύ μεγάλου ανταγωνισμού.

Η βελτίωση μπορεί να είναι πιο συνεπής μέσα στη σεζόν, και όχι όπως πέρυσι, που ξεκινήσαμε καλά και πέσαμε στη συνέχεια. Μια βελτίωση θα μπορούσε να είναι ένα καλό αυτοκίνητο για όλη τη σεζόν, με μία ή δύο νίκες, ή κάτι τέτοιο. Όμως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η πρόοδος. Πρέπει να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, και θα πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς μέσα στη σεζόν ότι: “Εντάξει, είμαστε στον σωστό δρόμο για να γίνουμε οι καλύτεροι”.

Η σημερινή ημέρα κυλά πολύ καλά για τη Mercedes, με τον Γερμανό να έχει ολοκληρώσει πάνω από 140 γύρους, σε μια προσπάθεια να καλύψει το έδαφος που έχασε η ομάδα του στις δύο προηγούμενες ημέρες.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Mercedes AMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...