Τα ελαστικά για τους πρώτους 4 αγώνες

Σχετικά άρθρα

pirelli-2013-610x414

Αν και απομένουν κάτι περισσότερο από 31 ημέρες για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά που θα διαθέσει στις ομάδες για τους πρώτους αγώνες. Σύμφωνα με όσα λέγονται, η κάθε γόμα των φετινών ελαστικών είναι κατά περίπου 5 δέκατα σε κάθε γύρο ταχύτερη απ’ ό,τι πέρυσι, χάρη στις αλλαγές που έχουν κάνει οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας.

Για τον αγώνα που θ’ ανοίξει την αυλαία του 2013, οι οδηγοί θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη πολύ μαλακή (κόκκινη γραμματοσειρά) και στη μεσαία γόμα (λευκή γραμματοσειρά). Στη συνέχεια, στη Μαλαισία, οι στεγνές γόμες θα είναι οι δύο πιο σκληρές, δηλαδή η μεσαία (λευκή γραμματοσειρά) και σκληρή γόμα (πορτοκαλί γραμματοσειρά).

Στον 3ο αγώνα, στη Shanghai της Κίνας, οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή (κίτρινη γραμματοσειρά) και τη μεσαία γόμα (λευκή γραμματοσειρά), και όσον αφορά το Μπαχρέιν, η Pirelli θα δώσει τη μαλακή (κίτρινη γραμματοσειρά) και τη σκληρή γόμα (πορτοκαλί γραμματοσειρά), με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές στην πίστα του Sakhir.

Για κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 11 σετ slick ελαστικά, 6 εκ των οποίων είναι η σκληρότερη γόμα που επιλέγει η Pirelli για την κάθε πίστα, και 5 σετ είναι η μαλακότερη γόμα. Αμέσως μετά από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών (FP1) και πριν από τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών (FP2), θα πρέπει να επιστραφεί ένα σετ σκληρών ελαστικών, και μετά από το FP2 και πριν από το FP3, θα πρέπει να επιστραφεί ένα σετ από κάθε γόμα, δηλαδή ένα σετ της μαλακότερης κι ένα σετ της πιο σκληρής γόμας.

Όσο για το Σάββατο, μετά από το FP3, δηλαδή πριν από τις κατατακτήριες, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Pirelli ένα σετ από κάθε γόμα. Έτσι, μένουν με 6 σετ ελαστικών για τις κατατακτήριες και τον αγώνα (3 σετ μαλακότερης και 3 σετ σκληρότερης γόμας), και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, με τη μόνη προϋπόθεση ότι, αν καταφέρουν να προκριθούν στο Q3 των κατατακτήριων, θα πρέπει να ξεκινήσουν τον αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών που σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο εκεί.

Τέλος, για τα βρόχινα ελαστικά, σε κάθε Grand Prix, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 σετ ενδιάμεσων ελαστικών (πράσινη γραμματοσειρά) και 3 σετ βρόχινων ελαστικών (μπλε γραμματοσειρά).

Συνοπτικά:

  • Αυστραλία: Πολύ μαλακή (κόκκινο) και μεσαία γόμα (λευκό)
  • Μαλαισία: Μεσαία (λευκό) και σκληρή γόμα (πορτοκαλί)
  • Κίνα: Μαλακή (κίτρινο) και μεσαία γόμα (λευκό)
  • Μπαχρέιν: Μαλακή (κίτρινο) και σκληρή γόμα (πορτοκαλί)

 

[Πηγή: Pirelli]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr