Η Pirelli θέλει οι χειμερινές δοκιμές να γίνουν στο Μπαχρέιν ή το Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

F1 Testing in Jerez - Day One

Εδώ και χρόνια, οι δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν, ή αλλιώς οι χειμερινές δοκιμές, γίνονται επί ισπανικού εδάφους, στη Χερέθ και τη Βαρκελώνη, όπως και φέτος, αν και μόνο ένα από τα τρία tests έχουν γίνει μέχρι τώρα. Αυτό συμβαίνει λόγω των θερμοκρασιών, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν να γίνουν δοκιμές Formula 1.

Ο Paul Hembery, όμως, Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, λέει ότι οι χειμερινές δοκιμές τού 2014 πρέπει να γίνουν στο Abu Dhabi ή στο Μπαχρέιν, καθώς η πίστα στη Χερέθ έχει κακής ποιότητας ασφάλτου, σε αντίθεση με τις πίστες στη Μέση Ανατολή.

Νομίζω ότι, του χρόνου, ίσως πρέπει να πάμε στο Μπαχρέιν ή στο Abu Dhabi. Το καλό είναι ότι οι οδηγοί και οι μηχανικοί μάς έδωσαν θετικά σχόλια από τις δοκιμές στη Χερέθ. Φαίνεται ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας για γρηγορότερα ελαστικά που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση πιο γρήγορα κι έχουν ένα μεγαλύτερο παράθυρο μέγιστης απόδοσης.

Η πρόθεσή μας ήταν να προσφέρουμε τη μέγιστη μηχανική πρόσφυση, μειώνοντας έτσι τη σημασία τής αεροδυναμικής. Αυτό μας οδήγησε σε μικρότερες διαφορές στην απόδοση μεταξύ των κορυφαίων ομάδων και των ομάδων που έχουν ένα λίγο πιο αργό μονοθέσιο.

Οι επόμενες δοκιμές θα γίνουν στο Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, σε δύο φάσεις: αρχικά, στις 19-22 Φεβρουαρίου· στη συνέχεια, στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...