51193255

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι προ των πυλών και ο μεγάλος Alain Prost τοποθετήθηκε για την επερχόμενη μάχη του Sebastian Vettel απέναντι σε όλο το Grid. Θα καταφέρει ο Γερμανός να κάνει το απίστευτο και να κατακτήσει για 4η διαδοχική χρονιά τον Παγκόσμιο τίτλο; Κοιτώντας πιο πίσω, οι μοναδικοί οδηγοί που έχουν καταφέρει αυτό το μεγάλο επίτευγμα ήταν ο θρυλικός Juan Manuel Fangio και ο ανεπανάληπτος Michael Schumacher. Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε ο μεγάλος Γάλλος της Formula για τη φετινή μάχη.

Ελπίζω να μην έχει το ίδιο ξεκίνημα που είχε πριν 2 χρόνια, όταν κέρδισε 4-5 συνεχόμενους αγώνες.

Και πρόσθεσε:

Είναι ακόμη το φαβορί και πίσω από αυτόν είναι δύσκολο να αναφερθείς. Με τη McLaren να χάνει τον Hamilton και να έχει πλέον ένα νεαρό οδηγό στη θέση του δε νομίζω να έχουν τόση σταθερότητα. Επίσης, η Mercedes δε νομίζω να μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Μόνο Fernando Alonso θα μπορούσε να ήταν κίνδυνος για τον Sebastian Vettel και ίσως κάποιο αουτσάιντερ όπως ο Kimi (Lotus) ή ο Romain Grosjean.

Μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον μεγάλο Alain Prost, αναμφίβολα θα είναι δύσκολη χρονιά για πολλές ομάδες και ίσως ευκολότερη για τη Red Bull που έχει το μίγμα και τη σταθερότητα όπως μας απέδειξε τα τελευταία 3 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν μπορεί ο Alonso να παλέψει (έχοντας καλό αυτοκίνητο) κι αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Μπορεί ο Kimi να κάνει την έκπληξη ή θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές; Σε κάτι λιγότερο από 19 ημέρες θα έχουμε την πρώτη απάντηση. Vettel, Alonso ή κάποια έκπληξη στην Αυστραλία;

[Πηγή: Reuters]